Mikotoksin sadne plesni

PATULIN je MIKOTOKSIN, ki ga ustvarjajo NITASTE GLIVE (plesni) v poškodovanih in gnijočih JABOLKIH, hruškah, bananah, breskvah, slivah, češnjah, borovnicah, pomarančah, grozdju in drugem sadju ter v suhem sadju in figah. Včasih pa tudi v začimbah ali zelenjavi. PATULIN izloča v sadju okoli 60 različnih vrst NITASTIH GLIV ali PLESNI. Za varnost pred PATULINOM poškodovane dele sadja vedno izrežemo, tudi če poškodba ni videti nič posebnega. Ko pa se na sadežu že naredi mehak rjav NEKROTIČNI ali razpadajoči disk, pa je že prepozno. Takrat NE pomaga samo izrez rjavih delov, ki so najbolj kontaminirani s PATULINOM. Presežek PATULINA je že prisoten v celem sadežu.

Udarnine jabolk

Daleč najbolj pogosta proizvajalka PATULINA  je toplotno stabilna MODRA PLESEN Penicillium expansum na poškodovanih ali udarjenih JABOLKIH. Posebej kadar se pod lupino že naredi mehak rjav madež kot začetek GNITJA, največkrat zaradi udarca. Penicillium expansum je prisotna po vsem svetu in napada prav vsa JABOLKA. Tudi pri skladiščenju, če niso dovolj hitro ohlajena in primerno spravljena. S PATULINOM pa onesnaži tudi vse eko in bio jabolčne sokove in jabolčnik ter vse izdelke iz predelanih JABOLK. Največ PATULINA je v njih, kadar so izdelki 100% samo iz JABOLK, brez primesi drugega sadja.

Ko je na jabolku mehak RJAV madež, je že v celem sadežu presežek zdravju škodljivega mikotoksina PATULIN, zato ga v celoti zavržemo in ga NE izrezujemo.

Laboratorijski pregled

Fermentacija PATULIN nekoliko razgradi, ko v JABOLČNIKU poteka ALKOHOLNO VRENJE, ga je malo manj, enako pri fermentaciji v JABOLČNEM KISU. Drugi najbolj pogosti proizvajalki PATULINA sta še vrsta PLESNI Aspergillus in Byssochlamys, rahlo pa še na desetine drugih, ki so manj pogoste. MIKOTOKSIN PATULIN je velik izziv pri pridelavi, skladiščenju in predelavi sadja in drugih živil. Ter tudi v silosih in v KRMI za živino, ker se laboratorijsko pregleduje, presežki PATULINA pa znižajo ceno KRME.

  • Velikokrat pa pride tudi do uradne zavrnitve ali odpoklica iz prodaje JABOLČNEGA SOKA in živil iz predelanih JABOLK, ki so od vsega sadja najbolj izpostavljene zaradi vsebnosti PATULINA.

JABOLKO je lahko rjavo tudi znotraj zaradi ene od nitastih PLESNI, ki proizvajajo mikotoksin PATULIN.

Toplotno odporen

PATULINA ne uniči visoka temperatura kuhanja v KOMPOT, niti industrijska PASTERIZACIJA pri pripravi jabolčnih sokov, marmelad in kašic. Zato obstaja zakonski normativ, da je PATULINA lahko v JABOLČNEM SOKU do 50 mikrogramov na liter. Pri trdnih izdelkih iz jabolk 2x manj, pri kašicah za dojenčke pa celo 5x manj, samo do 10 mikrogramov na liter. Zakonska meja PATULINA/kg telesne teže pa je:

  • Dopustna DNEVNA doza je 43 mikrogramov PATULINA/kg telesne teže.
  • TEDENSKA 0,3 mg PATULINA /kg telesne teže.
  • Za otroke do 2 let pa je dopustno 3x manj PATULINA/kg telesne teže.

Strupeni mikotoksin

Prvi znaki zastrupitve s PATULINOM so prebavne težave ali bruhanje, pljučna kongestija ali popuščanje, spremembe v delovanju črevesja, želodca in ledvic ter otekanje ali edem. Redni, ponavljajoči odmerki vodijo v NEVROTOKSIČNOST s toničnimi/in-ali/kloničnimi mišičnimi krči skeletnih mišic zaradi poškodb živčevja. Mikotoksin PATULIN ne spada ravno med najhujše organske strupe kot je na primer ultra kancerogeni mikotoksin AFLATOKSIN, ki je v silosih in žitih. Je pa na žalost PATULIN zelo pogosto prisoten v poškodovanem sadju. Najbolj v JABOLKIH, tudi z očem nevidnimi začetki GNITJA in udarninami, ga nevede STALNO vnašamo v telo.

Toksičnost patulina

Mikotoksin PATULIN iz plesni pa je v kronični izpostavljenosti pri svojem delovanju tudi:
- GENOTOKSIČEN, z zaviranjem sinteze DNK in RNK v celičnem jedru kvari genski zapis v kromosomih.
- IMUNOTOKSIČEN, slabi imunski sistem in vpliva na citokine, makrofage, T-limfocite v vranici (limfatični organ) in na nevtrofilce kot vrsto levkocitov.
- TERATOGEN, vpliva na zarodek pri nosečnicah.
- KANCEROGEN, razvrščen je v 3.stopnjo sprožanja raka.
-NEVROTOKSIČEN, poškoduje živčevje in živčne celice.

PATULIN povzroča poškodbe (rupturo) plazemske membrane, vpliva na moške reproduktivne organe, zavira sintezo beljakovin. Pripelje lahko do AKUTNE ZASTRUPITVE kmalu po zaužitju presežka PATULINA. Pokaže se z bruhanjem, razjedami, napenjanjem, krči, vznemirjenjem, motnjami v delovanju črevesja in ledvic ter krvavitev v njih. Ali pa pride do dolgotrajnih posledic kot so IMUNSKE OSLABITVE, lahko pa tudi rak.

PATULIN je mikotoksin sadne plesni Zaper terapija uniči parazite ALKIVITA

60 vrst nitaste sadne PLESNI proizvajajo mikotoksin PATULIN.

Mehki rjavi diski

Takšno poškodovano ali plesnivo JABOLKO, s še tako majhnim RJAVIM nekrotičnim ali razpadajočim diskom je zaradi vsebnosti PATULINA popolnoma neužitno. PATULIN je ORGANOTOKSIČEN zaradi svoje reakcije s SULFOHIDRIDNIMI skupinami (SH), ki so pogosto v ENCIMIH. Zavira delovanje VITALNIH ENCIMOV in s tem vpliva na nepravilnost telesne BIOKEMIJE, v kateri pride do neželenih in nevarnih odklonov in zastojev. Telo z oslabljenim delovanjem ENCIMOV odpove v ključnih točkah funkcioniranja.

Redko tudi v žitih

PLESNI, ki proizvajajo MIKOTOKSIN PATULIN, se prilepijo tudi na rastlinsko steno ZDRAVIH PLODOV, zato je še posebej pri skladiščenju JABOLK pomembno, da takoj in sproti odstranimo vse gnijoče sadeže. PATULIN so v manjših količinah odkrili ponekod tudi na PŠENICI, JEČMENU in KORUZI ter v njihovih proizvodih vključno s KRUHOM in KORUZNIMI KOSMIČI. Visoka temperatura pri kuhanju in peki pa ga NE uniči. K sreči je laboratorijsko redno pregledan, resnično nevaren in v visokih koncentracijah pa je v glavnem samo v izdelkih iz JABOLK in pri uživanju JABOLK slabe kvalitete.

Jabolčni sok in kašice

Na žalost je PATULIN tudi v EKOLOŠKIH sokovih in kašicah iz JABOLK, kjer predstavlja skrito past pri otrocih, ki pogosto uživajo JABOLČNI sok. Vsako sadje vedno dobro operemo, da s površine odstranimo zalepljene NITASTE GLIVE ali PLESNI in njihove SPORE, ki se primejo na lupino. PLESEN, ki proizvaja PATULIN, se lahko celo zaredi v ČREVESJU. Razraste se v tankih ZAPLATAH, naloženih na črevo, če zaužijemo preveč njenih SPOR. Skozi oslabljene ČREVESNE STENE pa prodrejo v KRVNI OBTOK patogene bakterije iz črevesja (na primer E-coli, Shigella) in se naselijo na ŠIBKIH delih telesa, kadar jih oslabljen imunski sistem NE more počistiti.

Zaper dr. Clark

ZAPER terapija dr. Clark je skupaj z zeliščno podporo zelo dragocena SISTEMSKA pomoč telesu pri celostnem uničevanju PARAZITOV vseh vrst, da NE prodrejo v krvni obtok in se naselijo v organih. NITASTE GLIVE ali PLESNI, ki se v ZAPLATAH razraščajo v ČREVESJU in tam nadaljujejo s proizvodnjo PATULINA, uniči tinktura ČRNEGA OREHA, če jo uživamo redno. Nekaj dni pa lahko za uničenje v ČREVESJU ugnezdene PLESNI, ki proizvajajo PATULIN, zaužijemo celo dvojno količino tinkture ČRNEGA OREHA naenkrat. To je 2 čajni žlički ali 60 kapljic naenkrat, skupaj s PELINOVO tinkturo 15 kapljic in 1 bio KLINČKOM.

Nitaste glive ali plesni izločajo mikotoksin PATULIN, uniči jih Zapper Zaper Zaperino terapija dr. Clatk ALKIVITA Tesla-Zaper-Geo

Zaper dela sistemsko

Pozorni pa smo pri uživanju SADJA. Največ lahko naredimo z zavrženjem slabih, obtolčenih ali gnijočih plodov. Čim začne kakšen sadež GNITI, ga ne izrezujemo, ampak v celoti zavržemo. Redno delamo ZAPER terapijo dr. Clark skupaj z zeliščno podporo, da se PATULINSKE PLESNI ne zaredijo v telesu. ZAPER pomaga SISTEMSKO uničiti PARAZITE vključno z NITASTIMI PLESNIMI, ki proizvajajo PATULIN  in KVASOVKAMI (kandida) v celem telesu, da se NE razmnožijo v KRVNEM OBTOKU in da se NE ugnezdijo v šibkejših organih. Tinktura ČRNI OREH pa prežene neželene PATULINSKE plesni in spore LOKALNO v črevesju.

Mikotoksin PATULIN je izloček nitaste glive ali plesni - Zapper Zaper Zaperino terapija dr. Clark uničuje parazite ALKIVITA

Teslov generator

V subtilnih nivojih Teslovi skalarni valovi obnavljajo telesno energijsko-informacijsko ravnovesje. Tako da se telo lažje povrne v svoje prvobitno delovanje v skladu z naravno inteligenco življenjskih procesov. Udobno sedemo ali ležemo ob Teslovem generatorju in se naravnamo na počitek in ozdravitev. Podobno kot si v molitvi zaželimo za bolnega otroka 'da bi ja ozdravel'.

PATULIN mikotoksin PLESNI z Zaper Zaperino - Teslov generator za subtilno ravnovesje