Kvasovke, plesni in dermatofiti

Eukariont

GLIVE so višje razviti EUKARIONT organizmi s podobno VIŠJE RAZVITO zgradbo celic kot jo imajo rastline, živali in ljudje. Kot PARAZITI so trdožive, ker jih je težko uničiti brez škode telesu. V organizmu se GLIVE razrastejo SISTEMSKO kadar pridejo v KRVNI OBTOK in naselijo NOTRANJE ORGANE. To je ŽIVLJENJSKO NEVARNO stanje in se zgodi samo:
-po težkih in dolgotrajnih boleznih,
-z oslabljenim imunskim sistemom,
-po kirurških operacijah,
-zdravljenju z antibiotiki,
-dolgotrajnih imunosupresivnih zdravilih za zaviranje vnetja in bolečin
-in pri presaditvi organov ter okužbah s HIV (AIDS)
-ali pa z vdihavanjem GLIVNIH SPOR skozi pljuča (pri plesni v zidu, na kompostu, v silosih).

Mikroskopske enocelične glive ženejo trose s sporami za razmnoževanje.

Nevtrofilci

V SISTEMSKIH GLIVNIH okužbah v telesu manjka NEVTROFILCEV, to so bele krvne celice ali vrsta LEVKOCITOV. Ti so PRVA IMUNSKA OBRAMBA na mestu vdora GLIV in jih počistijo še preden se razrastejo. Kadar ta OBRAMBA zaradi pomanjkanja NEVTROFILCEV in ZAKISANJA tkiv NE uspe in se GLIVE sistemsko naselijo in množijo v telesu, obenem pa v tkiva izločajo svoje MIKOTOKSINE, potrebuje telo NUJNO POMOČ, da morda ostane pri življenju.

Kronično

Ta stanja IMUNSKE oslabitve s primanjkljajem NEVTROFILCEV in sistemskim vdorom GLIV pridejo do izraza po dolgoletnem boju z boleznijo in preveč uživanja zdravil, ki farmacevtsko zavirajo VNETJA ter sprožajo IATROGENE bolezni. To so vsi KORTIKOSTEROIDI in nesteroidna protivnetna zdravila (ki zavirajo vnetni COX encim in slabijo sluznici prijazni PGI2 prostaglandin) ter še mnogo drugih podobnih vrst IMUNSKIH ZAVIRALCEV ali modulatorjev. Zaradi bolezni in let pa je telo šibkejše v imunski obrambi.

Ne čakajmo na zadnji vlak,
prej naredimo svoj korak –
pridruži naj se vsak,
da tudi v krizi boš junak!

Ekstrakt grenivkinih pečk

Mikoze

Okužbe z GLIVAMI so MIKOZE, sredstva PROTI GLIVAM pa so ANTIMIKOTIKI. GLIVE dokazano uničuje ekstrakt GRENIVNIKIH PEČK, damo 10 kapljic v deci vode vsak dan in spijemo, ima prijeten okus. Za otroke pa damo več kot pol manj, to je do 1-5 kapljic v sok, lahko do 2x dnevno. Včasih so ga imeli v lekarnah kot GRENIFIT kapljice. Ker so tako učinkovite, naravne in brez stranskih učinkov pri zunanji in notranji uporabi, da so neprekosljiva konkurenca farmacevtskim ANTIMIKOTIKOM (zdravila proti glivam), so že leta ukinjene iz prodaje.

Okužba z GLIVAMI ali MIKOZA na hrbtu.

Grenivkine pečke

Dobi pa se ekstrakt GRENIVKINIH pečk na internetu. Najbolj čist in brez dodatkov je NutriBiotic na povezavi Ekstrakt grenivkinih pečk 19,70 eur >>
Kapljico lahko damo tudi na KOŽO in razmažemo. Kadar namažemo večji del KOŽE na primer na celo roko, po nanosu 5-6 kapljic in ko jih razmažemo, zmočimo DLANI z vodo in še z vlažnimi potegnemo čez kožo. Malo navlažena KOŽA na večjih površinah boljše vpije ekstrakt GRENIVKINIH pečk in naredi občutek bolj elastičen in brez zategovanja.

Protokol pri kandidi

Pri sistemski širitvi KANDIDE uživamo ekstrakt GRENIVKINIH pečk nekaj časa malo bolj intenzivno v obliki kure. Intenzivnejše jemanje pri KANDIDI je izključno SAMO MED OBROKI, čeprav se ekstrakt GRENIVKINIH pečk sicer lahko uživa ne glede na obroke. Redno jemanje 10 kapljic v deci vode za vsakodnevno vzdrževanje, odpravo in preventivo pred GLIVAMI:
- Najprej povečamo na 2x dnevno MED OBROKI za 3 dni.
- Nato povečamo na 15 kapljic 2x dnevno MED OBROKI za 7 dni.
- Nadaljujemo s 15 kapljicami 3x dnevno MED OBROKI še 2-3 tedne.
Nato zmanjšamo zopet na normalno količino 10 kapljic 1x dnevno za vzdrževanje.

Boleče in skeleče razjede med prsti zaradi naselbin GLIV in njhovih toksinov.

Zaper, živila, dejanja

Zaper dr. Clark

Zaper terapija dr. Clark je uspešna v boju z GLIVAMI. Dr. Clark pa POZIVA v svoji knjigi 'Terapija za vse bolezni', da čeprav je ZAPER terapija uspešna v boju s PARAZITI vseh vrst vključno z GLIVAMI, moramo telo vsaj na daljši rok RAZKISATI.
- To naredimo z načinom življenja z VEČ KISIKA in CIRKULACIJE
- ter z izogibanjem industrijski hrani z ojačevalci okusa in konservansi (konserve, salame, namazi itd.)
- in kemiji v kozmetiki kot so tekoča mila, raje uporabimo pH nevtralno SYNDET trdo milo iz lekarne.
Kadar so ZAKISANA tkiva preveč ugodno gojišče za PARAZITE, se ti včasih že v nekaj urah lahko podvojijo. V zakisani podlagi oslabelih tkiv pa se tako trdovratno ugnezdijo, da se množijo hitreje kot jih lahko 1x dnevno oziroma 1-2 krat tedensko za vzdrževanje uničujemo z ZAPERJEM in z uživanjem naravnih ANTIMIKOTIKOV.

Zaper Zaperino zavira GLIVE z dr. Clark protokolom ALKIVITA Tesla-Zaper-Geo

Zaper terapija dr. Clark za uničevanje vseh vrst PARAZITOV vključno z GLIVAMI.

Ingver, česen, hren

K redni ZAPER terapiji priporoča dr. Clark tudi redno uživanje pelina, črnega oreha in klinčkov. Vsak dan po malem in TRAJNO skozi VSE LETO je boljše kot veliko naenkrat. ANTIMIKOTIČNO deluje proti GLIVAM tudi INGVER in ČESEN pa HREN in še mnogo ANTIOKSIDANTNIH živil. Telesu pomagamo sproti in redno vzdrževati PROTIMIKROBNO ravnovesje in celovito stabilnost IMUNSKEGA SISTEMA.
-Da bi težave zares odšle na daljši rok, se morajo tkiva RAZKISATI, da niso več gojišče za eksplozivno razmnoževanje GLIV in tudi drugih PARAZITOV.
-Ter da niso več deponije MIKOTOKSINOV in zakisanih presnovkov ORGANSKIH ODPADKOV ali 'ame', ki z vnetji v tkivih stalno dražijo IMUNSKI SISTEM.

'Sveta trojica'

K blaženju bolečin in lajšanje vnetij pa vztrajno pristopamo z vsestransko koristno naravno IMUNSKO PODPORO. Najbolj daljnosežna, sistemska in neposredno učinkovita je IMUNSKA korist s čudovito možnostjo naravnega zmanjšanja aktivnosti vnetnega COX encima, preko katerega nastajajo mediatorji vnetja PROSTAGLANDINI in TROMBOKSANI. Obenem tudi zavora LO-5 encima, preko katerega nastajajo LEVKOTRIENI pri alergijah in vnetjih.
INGVER v surovi koreniki ter posušen in mlet v mešanici 'Sveta trojica' je čudež narave.
Z mnogimi učinkovinami v svoji sestavi ZAVIRA kar oba PRESEŽNA ENCIMA, COX in LO-5. Pri tem pa ohranja SLUZNICI prijazen prostaglandin PGI2. Tega ne zmore nobena farmacija (nesteroidna protivnetna protibolečinska zdravila ibuprofen, naklofen…).

Sluznica spada h koži

Sluznica je 1.obrambna linija pri vdoru MIKROBOV in ne sme utrpeti škode. Žal mnoge GLIVE napadajo prav SLUZNICO kjerkoli v telesu. Okužbe z GLIVAMI so LOKALNE, kadar so na SLUZNICI, KOŽI, LASEH, STOPALIH, UHLJIH in NOHTIH. Če prodrejo v globlje plasti in s prekomernim množenjem naselijo krvni obtok in prek njega kakšen ORGAN, so lahko življenjsko nevarne v SISTEMSKI OBLIKI. Do tega pride samo v utrujenem IMUNSKEM SISTEMU zaradi dolgotrajnih bolezni in uživanjem IMUNO-ZAVIRALSKIH zdravil.

Najbolj pogoste SISTEMSKO nevarne GLIVE so:
- PLESNI iz rodu Asspergilus, njeni MIKOTOSINI so rakotvorni in zelo strupeni AFLATOKSINI.
- Cryptococcus neoformans prizadene pljuča in druge organe, možgane z osrednjim živčnim sistemom, povzroča kriptokokozo ali kriptokokni meningitis.
- Kandida, kadar vstopi v krvni obtok in se plodno naseli v kakšnem organu.
- Tudi sicer zdrave ljudi pa lahko SISTEMSKO ogrožajo vrste GLIV histoplazme in blastomicete.

Kandida Albicans je patogena gliva

Kandida albicans je patogena GLIVA, nevarna SISTEMSKO in LOKALNO.

Vzdrževanje

Razne nevarne GLIVE so redni prebivalci KOŽE, SLUZNICE in ČREVESNE FLORE. Zaradi stika z okoljem jih ne moremo absolutno eliminirati, ker vedno znova zopet vstopijo v telo, enako kot vsi ostali MIKROBI in PARAZITI. Vendar dokler se GLIVE NE razrastejo, naselijo in utrdijo v ORGANIH, NI kliničnih znakov SISTEMSKE MIKOZE. Zato je redna ZAPER TERAPIJA dr. Clark tako dobrodošla za vzdrževanje zdravega ali bolnega telesa.

Razkisanje

Za RAZKISANJE telesa pa na 2/3 kuhane in pečene hrane zaužijemo 1/3 surove kot je gomolj zelene, glavice brokolija, surova rdeča pesa, vse vrste in oblike solat, sončnice, bio ovseni kosmiči, semena in oreški. ZAPER terapijo pa delamo skupaj s tinkturama črni oreh in pelin ter uživanjem naravnih ANTIMIKOTIKOV kot je ekstrakt GRENIVKINIH PEČK, ingver, česen, hren, brokoli in še mnogo drugih.

Eterično olje čajevca NE uživamo

Čajevec je antimikotik

Eterično olje ČAJEVCA je naravni ANTIMIKOTIK samo za zunanjo uporabo in za grgranje, NIKOLI pa ga NE UŽIVAMO:
- 1 kapljico zmešamo z 1 žličko olivnega olja ali vode in mažemo na prizadeto SLUZNICO in KOŽO, tudi na GENITALIJAH, v NOSU ter na LASIŠČE (čez noč in zjutraj speremo).
- Za GRGRANJE in spiranje USTNE SLUZNICE in razkužitev zunanjih delov UŠES damo 5-10 kapljic kvalitetnega eteričnega olja ČAJEVCA v deci vode.
- V primeru bolj OBČUTLJIVE KOŽE pa za GENITALIJE, NOS, LASIŠČE in zunanje dele UŠES raje uporabimo kar takšno bolj razredčeno raztopino 5-10 kapljic eteričnega olja ČAJEVCA na deci vode.
Eterično olje ČAJEVEC Gorenjske lekarne 10 ml je 6.76 eur >>
- Pri MIKOZAH na STOPALU in med PRSTI pa mažemo 3x dnevno z malo močnejšo raztopino, 10%, ki jo dobimo tako, da zmešamo 1 kapljico (ali žličko) eteričnega olja ČAJEVCA z 9 kapljicami (ali žličkami) VODE.
- Edino na NOHT lahko damo NERAZREDČENO kapljico eteričnega olja ČAJEVCA in to 2x dnevno vztrajno. Izmenično s kapljico ekstrakta GRENIVKINIH pečk, dermatološkega JODA iz lekarne, 3% vodikovega peroksida iz lekarne, pa tudi tinktur črnega oreha, pelina in krvavega mlečka.
Strategijo na NOHTU in tudi drugod po telesu stalno menjamo. GLIVE so prilagodljive, zato jih vedno znova presenetimo iz različnih zornih kotov, tako so najbolj ranljive.

NOHT lahko postane boleč zaradi MIKOZE in ovira hojo, če ni zdravljen.

Gliva je 'steljka', ki vegetira

Organski odpadki

GLIVE so lahko KVASOVKE in PLESNI ter DERMATOFITI, ki se hranijo s KERATINOM v poroženeli in odmrli VRHNJI plasti človekove kože. Nobene od GLIV nimajo KLOROFILA in plastidov, hranijo se kot GNILOŽIVKE z odmrlimi, trohnečimi, gnijočimi tkivnimi, rastlinskimi in živalskimi ORGANSKIMI ODPADKI. Veliko GLIV je v KOMPOSTU, na vlažnih mestih in v gozdu. S svojimi MIKOTOKSINI pa napadajo tudi živa tkiva in jih z razkrojem spremenijo v ORGANSKI ODPADEK, s katerim se hranijo. ENOCELIČNE kvasovke v množenju BRSTIJO, kipnejo kot kvas in oblikujejo MICELIJ.

Plesni, gobe

PLESNI pa ustvarjajo dolga, povezana VEČCELIČNA puhasta vlakna nitastih celic, to so HIFE, ki izgledajo kot lovke (cevoniti). Telo GLIVE je STELJKA (nima korenine, stebla in listov), ki se samo razrašča v ugodni podlagi podobno kot gobji MICELIJ. Za razmnoževanje pa požene TROSNJAKE, iz katerih odletavajo enocelični TROSI (brez kalčka kot je to pri rastlinah). GLIVE so tudi velike GOBE, kot jih poznamo iz gozda. Določene vrste enoceličnih in večceličnih GLIV se v sožitju ali simbiozi prisesajo na zelene rastline in jih oskrbujejo z vlago, od njih pa dobijo HRANILA.

Evolucija

GLIVE so v milijonih let pripevale k recikliranju ORGANSKIH SNOVI. Že iz pradavnine, ko planet Zemlja še ni bil poseljen in zaraščen, pa k tvorbi prsti na golih skalah, kjer so v mikroskopskih špranjah s svojim MICELIJEM držale skupaj podlago in omogočile razvoj prvih pravih kopenskih rastlin. GLIVE so z razraščanjem prodrle v globino do vode in napajale rastline, od katerih so črpale hranila.

Spore GLIV pod mikroskopom.

Dermatofiti in dermatofitije (tinea)

Keratin v koži

Mnoge GLIVE se hranijo s KERATINOM v koži, laseh, dlakah in nohtih, ki se nahaja v ROŽENI plasti kože. KERATIN so beljakovine, ki dajejo tem celicam TRDNOST. Nanj se prilepijo GLIVE kot vsiljivi in trdoživi ZAJEDALCI ali PARAZITI nohtov, kože, dlak in lasišča. Razrastejo se v celotno ROŽENO PLAST, kjer so v svojih utrdbah težko dosegljivi in imajo mir pred nanosom ANTIMIKOTIKOV, to so sredstva proti GLIVAM. Na KOŽI, LASEH, STOPALIH, UHLJIH in NOHTIH gre za LOKALNO omejeno razraščanje, ki se pri težjih IMUNSKIH IZZIVIH lahko sprevrže v SISTEMSKO tudi v KRVNI OBTOK in ORGANE.

Rožena plast kože

LOKALNE naselbine GLIV, ki se hranijo s KERATINOM so površinske in se imenujejo DERMOFITIJE. Največ KERATINA je v POROŽENELI vrhnji plasti KOŽNIH CELIC (epidermis), ki odmirajo in nimajo več jedra. V ROŽENI plasti so najpogostejše kožne okužbe z GLIVAMI po VSEM SVETU. GLIVE, ki rastejo na KERATINU, so DERMATOFITI, njihove bolezni pa TINEA. Najpogostejša takšna DERMATOFITIJA kot bolezen KOŽE kjerkoli na telesu vključno z LASIŠČEM je TINEA VESICOLOR. Kožna bolezen SAPROFITIJA pa je širše zajedanje ROŽENE plasti kože, ki se NE nanaša samo na KERATIN kot hranilo.

Dermatitis

TINEO VESICOLOR povzroča GLIVA iz vrst Malasszeia, ki je tudi ena izmed povzročiteljev kožnega DERMATITISA in PRHLJAJA. Naseli se na vlažnih in mastnih delih kože, tudi pri mladih ljudeh, ki se veliko potijo. Na PRSIH, ramenih, vratu in zgornjih delih rok naredi ostro omejene okrogle lise rjavkasto-roza barve, ki se drobno luščijo, za seboj pa puščajo belkaste lise, ki šele v več mesecih dobijo zopet kožno barvo. Katera izmed 22 vrst Malasszeie se naravno nahaja na koži ljudi in živali.

Gliva Mallaszeia je domača na KOŽI in LASIŠČU.

Lasišče

Na človekovi glavi je lahko do 10 milijonov primerkov GLIVE Malasszeia, kadar se razraste. LASIŠČE obdelamo lokalno s kapljico ekstrakta GRENIVKINIH PEČK in malo vode. Včasih tudi pa s kapljico eteričnega olja ČAJEVCA v žlički olivnega olja ali pa v žlički VODE. Lasišče lahko napadejo zelo različne GLIVE in tudi drugi PARAZITI. Glive LASIŠČA vrste DERMATOFITI, ki se hranijo s KERATINOM so: T. violaceum, T. schoenleinii in M. audouinii ter M. canis, ki jo v 90% dobimo od živali. Okrogle spremembe so pokrite s sivimi luskami, lasje pa se neenakomerno odlomijo nekaj milimetrov nad površino kože.

Odlomljeni lasje

Ko vdrejo DERMATOFITI v globlje plasti LASIŠČA, pa nastanejo gnojne vnetne bunčice z odlomljenimi lasmi, ker te glive požrejo KERATIN. Ko s prstom pritisnemo na prizadeta območja, lahko izteka gnoj. LASIŠČE je v tem primeru umiva z ANTIMIKOTIČNIM šamponom iz lekarne. Včasih so potrebni SISTEMSKI ANTIMIKOTIKI. Za vzdrževanje in trajnostno naravno odpravo GLIV uporabimo vse vrste naravnih ANTIMIKOTIKOV.

Protokol za lase

- Namažemo kapljico ekstrakta GRENIVKINIH pečk.
- Izmenjaje s kapljico eteričnega olja ČAJEVCA v 9 kapljicah vode (podobno kot je pri stopalu) ali pa kar v žlički vode, da je bolj razredčeno.
- Včasih tudi dermatološki JOD.
- Kapljico tinkture črni oreh, pelin in krvavega mlečka (pripravlja ga Katarina Arko gsm 051 301 772, cena 5 eur)
Redno uživamo ekstrakt GRENIVKINIH pečk 10 kapljic v deci vode in delamo ZAPER terapijo dr. Clark skupaj z uživanjem tinktur črni oreh in pelin ter klinčkom.

Razrast GLIVE na LASIŠČU; las se odlomi nekaj milimetrov nad površino kože.

Kandida oblega vse

Kandida je kvasovka

GLIVNA kožna bolezen DERMATOFITIJA napada stopala, dlani, dimlje, obraz, kožo med prsti, lasišče in nohte. 20% vseh ljudi, že mladih, jo ima na stopalih. LOKALNE okužbe NOHTOV in STOPAL so pri nas najpogostejše z DERMATOFITI (vse, ki uživajo keratin) in KVASOVKAMI (Kandida albicans in še mnoge druge), od PLESNI pa najbolj Aspergillus spec. in Scopularopsis brevicaulis. KANDIDA je gliva KVASOVKA, ki napada tudi vse SLUZNICE v telesu (sluznice sicer 'spadajo' h koži, nimajo pa keratina), nevarna pa je tudi SISTEMSKO v KRVNEM OBTOKU in ORGANIH.

Kandida v ustih

Na sluznicah ustvarja KANDIDA bele madeže na pordeli podlagi. Če je to v ustih, je bel tudi jezik. Pomaga redno žvrkljanje 10 kapljic ekstrakta GRENIVKINIH PEČK v deci vode, to je v istem razmerju kot ga vsak dan spijemo kot notranji ANTIMIKOTIK. Včasih speremo usta z lekarniškim jodom za grgranje. Ali pa s 30 kapljicami tinkture črni oreh v deci vode, podobno kot ga spijemo za zeliščno podporo pri ZAPER terapiji. Usta lahko izpiramo tudi z eteričnim oljem ČAJEVCA 5-10 kapljic v deci vode. Ali pa s tinkturo KRVAVEGA MLEČKA 10 kapljic v deci vode.

Razkužitev ust

Z vsem tem kar je za USTA lahko namažemo prizadeto SLUZNICO kjerkoli v telesu ali na ZUNANJEM UŠESU tudi kadar gre za druge GLIVE oziroma MIKOZE, ne le za KANDIDO. Eterično olje ČAJEVCA je le za zunanjo uporabo na KOŽI in SLUZNICI ter za izpiranje ust, res nikoli pa ga NE uživamo. Za razkužitev USTNE SLUZNICE je zelo dragoceno grizljanje drobca antoksidantnih in protimikrobnih bio začimbnic kot so kumina vseh vrst, klinček, koriander, komarček in kardamom ter vse, kar najdemo svežega v vrtu: šetraj, bazilika, peteršilj, luštrek in zelena.

Kandida naredi bele obloge na jeziku.

Vitalna energija

Pri kliničnih znakih okužbe s KANDIDO kot je utrujenost in pomanjkanje volje in energije, depresija in razdražljivost (ker izloča živčni MIKOTOKSIN), občutljiva koža, prebavila, vneta sluznica, oslabel imunski sistem in še mnogo drugega včasih NI dovolj zgolj RIGOROZNA OMEJITEV uživanja SLADKORJA in MOKE. Mnogi so to počeli leta in trpeli striktne omejitve brez vidnega izboljšanja. Telo odpremo VITALNI ENERGIJI, pretoku kisika, gibanja, naravnih elementov kot so ogenj, voda, zemlja, zrak in prostor.

Sadje je v redu

Pristopimo uravnoteženo na dolgi rok. Odrekanje SADJU, ker je v njem SLADKOR, je dvomljivo za skupno sliko zdravja telesa in čustev. V SADJU je tudi INOZITOL ali B8 vitamin (največ v pomarančah), ki olajša živčne in hormonske poti, sprošča čustva in mentalno vpetost pretvori v bolj blagodejen tok informacij skozi živčni in hormonski sistem. ŽITA so vir B-vitaminov, ki so v obilju tudi v BROKOLIJU. Naj bodo POLNOZRNATA (mleta z ovojnico vred) in BIO kvalitete, ker so sicer v ovojnici HERBICIDI.

Ingver, olje, 'Sveta trojica', energija

Energija ognja

Uživamo surov in suhi INGVER, ki premika telo in počutje in poživlja z ENERGIJO OGNJA, ki prežene GLIVE. Na voljo damo ČUSTVA, da se univerzalno razpnejo v pomirjenost. Na življenje pogledamo iz orbite in se NE izgubljamo v vseh detajlih, ob katerih pozabimo celoto življenja. Kadar so v telesu GLIVE, PLESNI in njihovi TOKSINI, v telesu manjka toplote in svetlobe, to je vitalni ŽIVLJENJSKI OGENJ, ki skuri nečistoče in izsuši močvirja. VITALNO ENERGIJO dobimo, ko se življenju odpremo, mu pogledamo malo skozi prste, se usmerimo na svetle plati, smo aktivni in ustvarjalni ter optimistični tudi kadar je vse črno okoli nas.

GLIVE so višje razvite celice podobno kot rastlinske in živalske.

GLIVE so višje razvite celice EUKARIONT - enako kot rastlinske in živalske.

'Sveta trojica'

Ljudje okoli nas morda ostanejo isti, a v odnosu z nami ni več isto. Situacija se  spremeni, včasih prav čarobno, tudi po mnogih letih, ko morda ni kazalo tako. VEČJA ZBRANOST POZORNOSTI v svojem bitju za blagor zdravja ustvarja nov vitalen IMUNSKI, ENERGIJSKI, ŽIVČNI in HORMONSKI tok snovi in energije. Spremembe dopustimo tudi pri hrani. V primeru, da smo z zdravjem v mejni situaciji, je zaveza uživanju 'Svete trojice' VSAK DAN pred obrokom, brezpogojno in do konca življenja.

5g INGVERJA v juhi

Enako velja za opuščanje belega HIDROGENIRANEGA rastlinskega olja v prozornih plastenkah, namesto njega uporabimo raje NE-hidrogenirano sončnično olje GEA v temni steklenici in to polovično količino pri pripravi hrane. Je 2x dražje, a ga uporabimo pol manj. 5 gramov surove korenike INGVERJA drobno narežemo v VSAKO JUHO, ki jo pojemo. Bolj poteši in manj hrane rabimo. Kmalu nam postane všeč SVEŽINA nove energije OGNJA, ki prežene vlažno, temno in zastalo energijo, ki je največje gojišče GLIV in tudi drugih PARAZITOV. Tkiva naj ZAŽARIJO v novi vitalnosti pretoka naravnih elementov. INGVER spodbuja CIRKULACIJO snovi in energije v telesu.

'Ama' organski odpadki

Ni dovolj zgolj sledenje receptov za odpravo GLIV iz telesa. Na voljo damo v preporod celotno svoje življenje v odrekanju črnogledi nižji naravi, pretiravanjem, obsesijam in pasivnosti. V novem pretoku v dobrem in hudem ostanemo zvesti svetli doktrini. V telesu se izboljša cirkulacija in manj je ORGANSKIH ODPADKOV ali 'ame, ki je po ajurvedi vzrok vseh bolezni. In GLIVE so v evoluciji Zemlje tipičen predstavnik njihovega recikliranja. Ko v našem telesu več ne zaznavajo ORGANSKIH ODPADKOV v presežkih, jim ni več zanimivo ustvarjati naselbin pri takšni revščini ZAKISANIH presnovkov. Telo se zakisa zaradi slabih NAVAD in miselnih in čustvenih ZASTOJEV.

Razpokana rana pod palcem zaradi razsajanja GLIV.

Optimizem

Posvetimo življenje usklajevanju z najglobljimi kotički življenja, kamor vedno znova posije sonce, ne glede kakšna tema je morda bila vmes. Veselimo se svobode, obroka hrane, svežega zraka, svojega dela, tudi nepopolnih ljudi okoli sebe. Kar se da sproščeno v preseganju lastnega udobja kadar nam ni dano. Življenje se v optimizmu nasmehne in tkiva zažarijo. V pravih trenutkih in okolju pa načrtujemo in uresničimo zase tudi sproščeno udobje, kar pa ni le mobi, knjiga, računalnik in TV.

Nova pot

Pojemo preproste zdrave stvari, ne le to kar razvaja okus in naredimo prava DEJANJA. Premagamo ZASTOJ, v katerem izpuščamo del življenja z izgovori za tisto, kar se nam ne ljubi narediti ali pa nismo dovolj motivirani ali usposobljeni. Razvijamo se. Premaknemo se tudi kadar smo leni, tako da NE preskočimo DEJANJ, ki potegnejo naprej. Stare NAVADE lahko tudi omejujejo. Odprimo nove možnosti ustvarjalnega izražanja, ki se začne z enim samim atomom, celico, idejo oziroma izhodiščem. Potem pa z negovanjem, vztrajnostjo, vsestransko aktivnostjo in vzdrževanjem iz majhnega raste veliko.

Antimikotiki in noht

Na recept

Zdravila ANTIMIKOTIKI delujejo na redke razlike med GLIVNIMI ter človeškimi in živalskimi celicami:
- Na primer GLIVE imajo za ogrodje CELIČNO STENO, ki je pri ljudeh in živalih NI. Zato nekatera zdravila ANTIMIKOTIKI zavirajo glivno CELIČNO STENO.
- V celični membrani GLIV pa je ERGOSTEROL namesto HOLESTEROLA. Zaviranje ERGOSTEROLA pa je druga vrsta ANTIMIKOTIKOV.
Ko se GLIVE zares razrastejo v telesu, ANTIMIKOTIKI tudi NE pomagajo več. GLIV je preveč in raznih njihovih MIKOTOKSINOV tudi, tako da ni več dovolj samo uničiti GLIVE v telesu. Ko je telo poškodovano z MIKOTOKSINI, se morajo zaceliti in popraviti poškodbe, tkiva obnoviti in TOKSINI očistiti. Večina GLIV pa je celo odporna na ANTIMIKOTIKE.

Kandida lahko napade tudi srednje uho.

Naravno

Na glivična obolenja NOHTOV nanašamo tudi 3% VODIKOV PEROKSID iz lekarne. Tudi Powersept stabiliziran vodikov peroksid: https://vizita.si/zdravozivljenje/glivice.html  Občasno ga zamenjamo za lekarniški dermatološki jod, nato pa še za tinkture črni oreh, pelin, klinček in krvavi mleček. Obvezno sledi nanos ekstrakta GRENIVKINIH PEČK, ki je prav specialen naravni ANTIMIKOTIK. Vztrajamo na dolgi rok, da NOHT ne postane boleč, ker nezdravljen slej kot prej moti hojo in tudi SISTEMSKO ogroža telo. Na NOHT in KOŽO lahko damo nerazredčen ekstrakt GRENIVKINIH pečk, obenem pa vsak dan spijemo 10 kapljic v deci vode, da preganjamo GLIVE tudi v notranjosti telesa. Skupaj z ZAPER terapijo dr. Clark in razkisanjem telesa z naravnimi ANTIOKSIDANTI iz hrane, ki ni industrijsko predelana.

Noht, čajevec, 3%H2O2

Na NOHT dajemo tudi 1 kapljico nerazredčenega eteričnega olja ČAJEVCA 2x dnevno (tega nikoli NE spijemo), izmenično z vsem ostalim. Pristopamo vsestransko iz vseh zornih kotov. Ko se GLIVE na nekaj navadijo, spremenimo PROTOKOL. Lekarniški 3% vodikov peroksid H2O2 je dobrodošel za NOHT po nekajdnevnem mazanju z vsem ostalim, ker oksidira vse kar se nabere na površini NOHTA in jo razbrazda, da ostali naravni ANTIMIKOTI skozi MIKRORAZPOKE v površini lažje prodrejo vse globlje v sam epicenter domovanja GLIV, ki se hranijo s KERATINOM. V NOHTIH je KERATINA na debelo, zato je tudi tako trdovratno gojišče za glivne DERMATOFITE, njihov napad pa se imenuje TINEA NOHTOV.

GLIVE DERMATOFITI so se vgnezdile v NOHT na roki in se hranijo s KERATINOM.

Preventivno

Enako velja vztrajnost in menjava naravnih ANTIMIKOTIKOV za glivična obolenja med prsti, na stopalu, rokah in telesu ter na lasišču, ne glede za katero vrsto GLIVE gre. GLIVE DERMATOFITI so prikrito prisotne pri vseh ljudeh, tudi pri sicer zdravih in mladih. Pri oslabljeni imunosti se GLIVE le razrastejo:
- Še posebej kadar se uživajo KORTIKOSTEROIDNA zdravila za zaviranje vnetja, imunosti in bolečin ter mažejo KORTIKOSTEROIDNA mazila z istim namenom lokalno na KOŽO.
- Enako velja pri uživanju ANTIBIOTIKOV. Ker uničijo črevesno floro, IMUNOST PADE, kar je raj za GLIVE vse dokler se imunski sistem ne obnovi. Po jemanju ANTIBIOTIKOV lahko pride do razmaha gliv vseh vrst.

Varnost pred glivami

Ob zdravilih

Pri vseh obolenjih in zdravljenju s katerimi koli zdravili negujemo POZORNOST na naravno PREVENTIVNO zaščito pred GLIVAMI, ki lahko na vsem lepem presenetijo s svojim razraščanjem in strupenimi MIKOTOKSINI. Ti zastrupljajo telo tudi potem, ko GLIVE uničimo, zato je za okrevanje potreben celosten pristop regeneracije, razkisanja in razstrupljanja telesa in nekaj več časa in potrpljenja. Dr. Clark je za svoje paciente celo napisala recepte za naravno kozmetiko, ki si jo sami pripravimo ter domača čistila. Pri hujših kroničnih obolenjih je svetovala celo zamenjavo starih svinčenih vodovodnih cevi. Obvezno pa odstranitev starih AMALGAMSKIH zobnih zalivk eno po eno z zamenjavo za druge materiale brez živega srebra.

Koža in lasišče

Poskrbimo za redno odstranjevanje površinske plasti ODMRLIH KOŽNIH CELIC. Po nanosu kapljice ekstrakta GRENIVKINIH PEČK in malo vode, s prsti nežno zdrgnemo kožo, da se odlepijo 'svaljki' odmrle kože. Manj ODMRLIH CELIC na površju kože pomeni manjše razraščanje DERMATOFITOV, KVASOVK in PLESNI v koži. Še posebej DERMATOFITOV, ki se hranijo s kožnim KERATINOM v poroženeli plasti odmrlih kožnih celic. ODMRLO PLAST kožnih celic odstranimo tudi s suhim ščetkanjem kože. Včasih lahko pri tem prav vidimo 'prah' ODMRLIH CELIC, ki odletava od kože. Tako obdelamo tudi LASIŠČE, na suho ga premasiramo z blazinicami prstov kot pri pranju glave.

Glive DERMATOFITI, ki se hranijo s KERATINOM, se rade razrastejo po KOŽI med dlakami.

Limfa čisti kožo

S ščetkanjem na suho se pospeši LIMFNI odtok izrabljenih snovi iz medcelične tekočine. LIMFA je tik pod kožo in mora dobro cirkulirati, da ne pride do izlivanja zastalih organskih odpadkov skozi kožo, ki je tudi čistilni organ telesa. Oslabljena, ranljiva in občutljiva koža zaradi LIMFNIH zastojev je bolj dovzetna za razvoj GLIV v svoji strukturi. LIMFNI pretok zahteva gibanje telesa, prestopanje na mestu na blazinice stopal, tek, hojo, kolesarjenje, poskoki, trampolin. Vsakodnevno in dovolj intenzivno, da se vsaj malo pospeši SRČNI UTRIP.

Avtofagija

Poskrbimo, da KOŽA in LASIŠČE ni mastna ali vlažna, ker je takšna raj za GLIVE. Raje uživajmo manj hrane, kot preveč ter na splošno MANJ MAŠČOBE glede na to, da morda ne uporabljamo najbolj kvalitetne. 2-3 krat na teden se potrudimo abstinirati od hrane 12-16 ur, na primer od 17h do 9h zjutraj naslednjega dne. Tako se z AVTOFAGIJO sproti počistijo medcelični prostori ORGANSKIH ODPADKOV ali 'ame'. Telo pa je manj podvrženo invaziji GLIV v kritičnih trenutkih zmanjšane odpornosti, do katerega pride občasno pri vsakem človeku zaradi življenjskih izzivov.

5g ingverja v juhi

Juha z ingverjem

INGVER daje notranji ogenj in slej kot prej prežene GLIVE z rednim uživanjem. 5g surove INGVERJEVE korenike, to je 1 čajna žlička, narežemo drobno in vsujemo v krožnik poljubne juhe. Tako se najlažje poje 5g surovega ingverja naenkrat, ali pa skupaj z BANANO. V vsakem primeru pa tudi posušen mleti ingver v mešanici 'Sveta trojica'. Vztrajamo vsakodnevno tudi ko smo zdravi, to je naložba za težke čase, ko se nas kaj loteva, lažje, hitreje in brez posledic premagamo izzive.

V vsako juho, omako ali golaž narežemo 5g surove korenike ingverja za osvežilen okus in energijo revitalizacije v telesu.

Hladilnik, pult, korito

Izogibamo se stari in plesnivi hrani, ki je izgubila vonj in okus, na primer ko KRUH nima več prijetnega vonja. V hladilniku z detergentom in 3% vodikovim peroksidom H2O2 iz lekarne temeljito očistimo površine, ki so bile v stiku s plesnivimi živili. Karkoli je plesnivo NE prijemamo, ker so tam tudi spore GLIV in MIKOTOKSINI. Plesnivih živil z razvito PLESNIJO raje NE obrezujemo, ampak zavržemo v celoti tako da jih najprej zavijemo v papir ali damo v plastično vrečko. Da ne raznosimo njihovih SPOR naokoli in jih NE vdihavamo in NE prijemamo. Tudi kuhinjske površine, ki so bile v stiku s PLESNIVIM živilom, temeljito očistimo s 3% vodikovim peroksidom H2O2. Ko naravno razkuži pult in pomivalno korito, razpade na vodo in ogljikov dioksid. Za njim NE ostanejo škodljive kemikalije kot za drugimi razkužili.

Zaper terapija

Temeljito odstranimo tudi nevarno PLESEN na zidu in zračimo prostore za več KISIKA. Zaper dr. Clark je dragocena podpora v uničevanju PARAZITOV vseh vrst v telesu vključno z GLIVAMI vseh vrst. Noben ZAPER na svetu pa NE vstopa v črevesje, zato delamo ZAPER terapijo obvezno z zeliščno podporo PELIN, ČRNI OREH in KLINČEK. ZAPER terapijo delamo skupaj s celotnim protokolom za naravne ANTIMIKOTIKE zaradi vsestranskega in multidisciplinarnega pristopa tudi k še tako trdoživim GLIVAM.

Tudi razpokana peta zaradi vgnezdenih GLIV se lahko obnovi in zaceli.