Zdrava sluznica

Zdrava sluznica v nosu, grlu, žrelu, pljučih, želodcu, dvanajsterniku, črevesju, očeh in spolnih organih zaustavlja prvi stik z okužbo, da ne pride bolezen globlje v tkiva. Virusi, bakterije, glive, paraziti, toksini, kemikalije, prah in atmosferski nano delci so napadalci, ki najprej naletijo na odpor kože in sluznice. Ranjena koža in poškodbe sluznice izpostavljajo telo nevarnosti okužbe in bolezni.

Sluznične membrane

Koža in sluznične membrane so 1. stopnja PRIROJENE NARAVNE IMUNOSTI. Nežne sluznične membrane (epitelij) v črevesju so samo iz ene plasti celic, da se lažje vsrkavajo hranila v krvni obtok in so bolj občutljive. V ustni sluznici pa so sluznične membrane večplastne in zato veliko bolj trpežne. Mehansko zaustavljajo napredovanje vsiljivcev je kot nekakšna telesna straža.

Mehansko in biološko

Zdrava sluznica uspešno varuje vse telesne odprtine in notranje stene dihal in prebavil, oči in genitalij. Sluznične membrane so v notranjosti telesa mehanska in biološka zaščita. Mehansko so ograja, ki fizično omejuje vdor vsiljivcev globlje v tkiva. Biološko pa so obdane s sluznično plastjo, v kateri nastaja zaščitna biokemija, vlaženje, protitelesa in protibakterijske snovi, ki na razne načine onesposobijo vsiljivce.

Zdrava sluznica skupaj z Zapper Zaper Zaperino terapijo za dober imunski sistem

Splošna protitelesa IgA

V sluznični plasti so limfni vozli, ki so lokalno pomembni za nastajanje mnogih protiteles ali imunoglobulinov IgA, IgD, IgE, IgG, IgM v sluznici. Tri četrtine je v telesu IgA imunoglobulinov, od tega jih je največ v sluznicah, na površju celic in v izločkih žlez. Njihova naloga je splošno varovanje pred okužbo z virusi, bakterijami in toksini. IgA niso specifično usmerjeni v imunski spomin na posameznega vsiljivca, ampak delujejo celostno proti večini.

Zdrava sluznica in Zapper Zaper Zaperino za uničevanje parazitov

Sluznična protitelesa

Protitelesa IgA so skupaj z vsemi ostalimi mehanizmi sluznice in kože 1. obrambna linija PRIROJENE NARAVNE IMUNOSTI. Kot vsa druga protitelesa imajo Y obliko. Oba Y kraka imata aktivni aminokislinski zaključek za vezavo in nevtralizacijo tujka ali antigena v obliki molekul na površju virusov, bakterij in toksinov. Čar splošnih protiteles IgA je, da v kolikor uspešno zaustavijo napad vsiljivcev, ne pride do globljega vnetnega imunskega odziva.

Doživljenjska protitelesa

V sluznični plasti pa so v manjšini prisotna tudi druga protitelesa. Ta oblikujejo kompleksen imunski spomin za vsakega vsiljivca posebej kot del PRIDOBLJENEGA IMUNSKEGA SISTEMA. Celosten razvoj pridobljenega imunskega sistema z vdorom skozi sluznico je za vsakega posameznega vsiljivca TRAJEN. Oblikuje DOŽIVLJENJSKI imunski spomin z odpornostjo, ki ne zbledi po nekaj letih.

Začasna protitelesa

Pri cepljenju z vbrizgavanjem pa se razvije drugačen in samo začasen imunski spomin. Ta lahko že po enem letu oziroma največ po nekaj letih izgine. Z vbrizgavanjem cepiva direktno v telo z injekcijsko iglo je popolnoma preskočen začetni imunski odziv preko sluznice kot 1. obrambne linije. Na ta način oblikovani imunski spomin za istega vsiljivca se lahko ohrani samo nekaj let in v nobenem primeru ni trajen.

Materina protitelesa

Podobno kot dojenček prejme od matere protitelesa IgG za bolezni, za katere je mati pridobila doživljenjsko naravno imunost. Vendar njihova zaščita drži samo prva leta življenja, dokler si otrok ne razvije lastnega imunskega sistema. Od matere pridobljena imunska zaščita tudi pri otroku ni trajna in kmalu zbledi. Samo lastna naravno pridobljena imunost z začetnim poskusom vdora skozi sluznico je doživljenjska, tudi v primeru otroka.

Zdrava sluznica in imunska protitelesa z Zapper Zaper Zaperino terapijo

Lizocim v nosni sluznici

Sluznična plast pokriva sluznično membrano (epitelij). Sluznico vlaži, ustvarja razna protitelesa in izloča mnoge protibakterijske snovi. V zdravi nosni sluznici je naravni antibiotik encim LIZOCIM (muramidaza encim). Ta deluje kot katalizator za razcep bakterijske stene. Bakterije počijo in odmrejo. Zdrava sluznica po najboljših močeh zaustavlja okužbo brez vnetnega odziva, ki je 2. stopnja prirojene naravne imunosti. Z vsiljivci skuša opraviti brez vnetja, tako da je za telo čim manj obremenilno.

Primarno in sekundarno

Ob prvem stiku z virusom se oblikuje primarni imunski odgovor s pomočjo protiteles IgM. Ta omogoča zapis v imunski spomin B-limfocitov. Ob naslednji okužbi z istim virusom s pomočjo protiteles IgG sledi sekundarni imunski odgovor, ki je veliko hitrejši in močnejši. Plazmatike so vrste B-limfocitov, ki ob drugi okužbi v minimalnem času ustvarijo dovolj protiteles za takojšnjo imunsko obrambo.

Imunska predpriprava

V koži in zdravi sluznici so prvi imunski signalizatorji za obveščanje imunskega sistema o odprti fronti boja z vsiljivci. Imunske celice v celem telesu se preko stika sluznice z okužbo aktivirajo in preidejo v stanje pripravljenosti. Če obramba v koži in sluznici ne zadrži vdora vsiljivcev, je telo že pripravljeno na 2.stopnjo prirojene imunske obrambe.

Cepljenje preskoči sluznico

V primeru cepljenja z vbrizgavanjem je preskočen obrambni odziv sluznice. V tem primeru se telo neposredno odzove z 2. stopnjo prirojene imunske obrambe z vnetnimi molekulami in aktivatorji kompletnega imunskega sistema. Ta je lahko za telo zelo obremenilna, še posebej če je imunski sistem kronično vznemirjen. Z vbrizgavanjem cepiva oblikovan imunski spomin vključno z nastalimi protitelesi pa je samo začasen.

Pasivna imunizacija

Cepljenje je primer pasivne imunizacije s kratkotrajnimi učinki. Tudi pri prenosu protiteles iz matere na dojenčka gre za pasivno imunizacijo, ki izzveni v nekaj letih. Doživljenjsko imunost na določenega vsiljivca pridobi telo samo z aktivno imunizacijo, pri kateri je bilo telo izpostavljeno okužbi na naraven način preko kože in sluznice. Ne glede ali je sploh prišlo do pojava kakšnih simptomov ali pa smo pri tem komaj preživeli.

Zdrava sluznica - virusi so eksosomi - Zapper Zapre Zaperino uniči viruse

Posebnosti protiteles IgA

Splošna narava protiteles IgA v zdravi sluznici omogoča prebolevanje okužbe v prvi fazi skoraj brez vnetnega odziva. V primeru da je obramba zdrave sluznice in kože uspešna, se prav tako zapiše v trajen imunski spomin z doživljenjsko veljavo. Za telo je to najmanj obremenilno in ne ustvarja nevarnosti kroničnih tihih vnetij, ki so lahko na daljši rok bolezenska žarišča kot tempirana bomba.

Zdrava očesna sluznica

Protibakterijski encim LIZOCIM pa je poleg nosne sluznice tudi v solzah. Med vlaženjem oči s solzami varuje očesno sluznico pred bakterijami. Solzni kanali služijo za vlaženje oči. Marsikdaj se deloma zamašijo, zato so oči suhe, pekoče in rdeče. Premalo vlage v očeh je tudi manjko naravne protibakterijske zaščite z encimom LIZOCIM. Suhe oči so na dolgi rok vzrok za oslabitev vida in poškodbe očesne strukture.

Zdrava sluznica oči z Zapper Zaper zaperino frekvencami

Protitelesa v sluznici

Za prekrvavitev in obtok pomaga mencanje in masaža oči. Zdrava sluznica je povsod po telesu zgrajena iz ene ali več celičnih plasti membrane (epitelij) in sluznične plasti. Sluznična plast ima žleze za izločanje vlage in mnogih zaščitnih snovi. V njej so tudi limfni vozli. Zdrava sluznica izloča protitelesa IgA, ki na splošno opravijo z vsiljivci. Po potrebi pa tudi druga specifična protitelesa, ki ustvarjajo doživljenjski imunski spomin.

Sluznica grla

Vnetje grla se imenuje laringitis. Povezan je z bronhitisom, pljučnico in gripo. Grlo je boleče in hripavo, lahko pa ostanemo brez glasu. Čim začutimo v grlu neprijeten pritisk, skelenje ali nabiranje odvečne sluzi, za nekaj sekund grgrajmo žličko kisa v deci tople vode. Večkrat ponovimo vsak dan po potrebi. Grlo se kmalu lepo izčisti in ne zbolimo. V čistem grlu se vsiljivci nimajo kam pritrditi. Zato se ne morejo namnožiti in potovati naprej v pljuča in bronhije.

Zdrava sluznica in laringitis - Zapper Zaper Zaperino frekvence

Vnetje žrela

Žrelo je skupna mišična cev, po kateri do neke točke izmenično lahko potuje zrak v pljuča skozi sapnik ali pa hrana v želodec skozi požiralnik. Na neki točki žrela se dihala in prebavila ločita v dve poti. Del žrela nad grlom se imenuje nebnice. V njih je limfatično tkivo z limfnimi vozli. Povezano je s celotnim imunskim sistemom in nudi lokalno obrambno zaščito s splošnimi IgA in specifičnimi IgM in IgG protitelesi. Tudi pri vnetju žrela pomaga grgranje žličke kisa v deci vode ali pa grgranje slane vode ali lekarniškega joda BETAINE za grgranje.

Črevesna sluznica

Sluznična membrana v črevesju je enocelična in pokrita s sluznično plastjo, ki izloča obrambne snovi v črevesje. Je del limfatičnega tkiva prirojene in pridobljene naravne imunosti. Glavnina imunskega sistema v telesu je v črevesju in je odvisna od stanja črevesne sluznice. Največje težave povzroča v črevesju Chronova bolezen. To je lokalno kronično vnetje, ki lahko na več delih poškoduje celotno globino sluznice vključno s sluznično membrano (epitelij). V črevesni sluznici so neprijetne in nevarne razjede, otekline in krvavitve.

Vnetje debelega črevesa

Huda kronična motnja je ulcerozni kolitis, ki se vedno začne v danki in se širi navzgor brez vmesnih zdravih presledkov. Vnetna reakcija poškoduje samo povrhnji del črevesne sluznice. Chronova bolezen in ulcerozni kolitis sta bolezni razvitega sveta, v deželah tretjega sveta teh bolezni ne poznajo. Obe bolezni slabita telo zaradi kroničnega vnetja in motenj pri prebavi in vsrkavanju hranil skozi črevesno sluznico.

Zdrava sluznica v črevesju z Zapper Zaper Zaperino terapijo

Tiha vnetja danke

Obe bolezni črevesne sluznice se začneta kot žarišča tihega vnetja. Prve bolečine, skelenje in neprijeten občutek okoli danke potrebujejo polno pozornost z nego z dermatološkim jodom po kopanju vsak dan izmenično s tinkturama črni oreh in pelin vse do olajšanja. Bepanthen plus je odlično mazilo iz lekarne za celjenje ranic in dezinfekcijo. Vsak dan po kopanju je čas za nanos mazila, tinkture ali joda. Centimeter v notranjost to naredimo s tanko gumijasto rokavico. Vsak dan pa ta del namažemo tudi s kvalitetnim sončničnim oljem (nehidrogeniranim), da se pri iztrebljanju ne stopnjujejo poškodbe, ranice in okužbe. Ker je iztrebljanje bolj gladko, se lažje zacelijo.

Protivnetna zdravila

Nesteroidna protivnetna zdravila za lajšanje bolečin v sklepih in kjerkoli v telesu na dolgi rok tanjšajo sluznico povsod po telesu zaradi zaviranja ugodnih prostaglandinov. Na primer PGI2, ki skrbi za zdravo sluznico. Ko se sluznica stanjša, je njena obrabna moč zmanjšana in imunska zaščita celotnega oslabljena. Takšna sluznica podleže razjedam, ta pa kroničnim vnetjem, ki botrujejo različnim boleznim.

Želodčna sluznica

Pri vnetju želodčne sluznice se predpišejo zaviralci želodčne kisline za lajšanje težav. Ker se z zmanjšano želodčno kislino hrana manj kvalitetno prebavlja, je s tem težava samo preložena na kasneje in na drugo obliko bolezni. Telo z nepopolno prebavo popušča zakisanju in obremenjuje črevesno sluznico.

Zdrava sluznica celega telesa z Zapper Zaper Zaperino terapijo

Požirek tople vode

Uživanje sode bikarbone ali zdravil za zaviranje želodčne kisline sistemsko ne reši stanjšane sluznice povsod po telesu. Raje po požirkih pijemo toplo vodo. Poplakne žrelo in razredči vsebino želodca, tako da ni več motečega občutka. Vsakič ko v grlu začutimo refluks, spijmo požirek vode. Uživanje surovega brokolija in brstičnega ohrovta zmanjša želodčne razjede in odpravlja nadležno želodčno bakterijo Helibacter Pylori.

Prosti radikali

Oksidativni stres je višek prostih radikalov, ki jih telo ne more nevtralizirati. Nastane zaradi pomanjkanja antioksidantov, ki jih zaužijemo in manjka GLUTATIONA kot znotrajceličnega antioksidanta, ki ga naredijo celice same. Prosti radikali oksidirajo in s tem poškodujejo telesno biokemijo. Telo pa postane vnetno žarišče, ker so odmrle celice in odpadne snovi gojišče za vsiljivce (viruse, bakterije, glive in parazite). Vse skupaj je motnja v telesu, ki jo imunski sitem registrira in skuša z vnetjem počistiti.

Zdrava sluznica z živo hrano in Zapper Zaper Zaperino frekvence za terapijo

Odrešujoče vnetje

Vnetje je zdravilen proces čiščenja telesa. Ko se lokalno v telesu nabere neželenih snovi, se sproži 2.stopnja prirojenega imunskega odziva z ustvarjanjem vnetnih snovi. To je prirojena molekulska obramba naravne imunosti. Dobimo lahko vročino, smo utrujeni, se slabo počutimo, pojavi se bolečina, oteklina in rdečina. Ko se sproži vnetna obramba, smo zreli za posteljo. Vnetje je lahko samo lokalno, naprimer v sluznici, sklepih, ožilju.

Kronično vnetje

Kadar vnetje ne more počistiti tkiva, ker je kronično zakisano, se tudi obrambna vnetna reakcija kronično vleče na dolgi rok. Obenem pa se stopnjuje z aktivacijo 3.stopnje PRIROJENE NARAVNE IMUNOSTI s celično zaščito. Na pomoč priskočijo makrofagi in citokini, ki nadalje spodbujajo razne zapletene elemente kompleksnega imunskega sistema. Na tej stopnji je nevarnost avtoimunega odziva. Prestimuliran imunski sistem na dolgi rok postane agresiven in 'alergičen' tudi na lastna tkiva.

Blokade imunosti

V telesnih bolečinah in vnetju so pogosta zdravila zaviralci imunskega sistema kot so imunosupresivi, kortikosteroidi in nesteroidna protivnetna zdravila. Na različne načine blokirajo podivjali imunski sistem, da bi ublažili vnetje, bolečino in oteklino. Vendar je to dvorezen meč, ker vzporedno s tem dejansko zmanjšajo naravno imunsko odpornost. To pa še kako potrebujemo v soočanju z mnogimi vsiljivci od znotraj in od zunaj.

Zdrava sluznica za vso družino s terapijo Zapper Zaper Zaperino

Tanjšanje sluznice

Nesteroidna protivnetna zdravila tanjšajo sluznico, ker zavirajo vnetni COX encim, ki je odgovoren tudi za sluznici prijazen prostaglandin PGI2. Tanjšajo sluznico povsod po telesu, tudi v pljučih, žrelu, nosno sluznico, v črevesju in genitalijah. Obrambna moč sluznice kot 1. steber PRIROJENE NARAVNE IMUNOSTI pade in odpira vrata razjedam, okužbam in krvavitvam sluznice ter vdoru vsiljivcev v globlja tkiva.

Začarani krog

Nesteroidna protivnetna zdravila aspirin, ibuprofen, naklofen itd. za lajšanje vnetja in bolečin smemo jemati samo krajši čas, nikakor pa ne več let zapored zaradi kroničnih bolečin. Ker se kronično stanjša sluznica, se prekomerno aktivira 2. in 3. steber imunske obrambe. Ta v pobesnelem stanju škoduje tudi lastnim celicam. V telesu je preveč citokinov in drugih obrambnih snovi. Hiperstimuliran imunski sistem je zmeden in napada vse počez. Imunski sistem ustavljajo tudi drugi imunosupresivi in kortikosteroidi.

Preveč hrane

Do podobnega stanja lahko marsikoga privede tudi uživanje preveč hrane. Zakisani ostanki se odlagajo v tkiva in kličejo vnetni odziv telesa. Ker preveč jemo še naprej, postane sistemsko vnetje v telesu kronično in avtoimuni odgovor telesa je tu. Nekdo bo s preveč hrane samo pretežak, drug pa lahko postane kronično vnetno žarišče. Enako je nevarno uživanje preveč beljakovin. To povzroča ne le putiko in sečno kislino temveč tudi togost, bolečine vsepovsod in zakisanje telesa.

Razna zdravila

Vsa zdravilna za zmanjšanje vnetja in bolečin pa na takšen ali drugačen način škodujejo sluznici, ki je 1. steber PRIROJENE NARAVNE IMUNOSTI in temeljna osnova zdravja in uspešne obrambe. Zdravila telesu izčrpavajo lastni znotrajcelični čudežni antioksidant GLUTATION. To velja tudi za na videz nedolžno zdravilo Lekadol proti vročini in bolečinam, ki vsebuje paracetamol in je drug tip kot nesteroidna protivnetna zdravila kot je aspirin, ibuprofen, naklofen.

Manj hrane

Za vse na svetu ne bi smeli početi ničesar, kar škoduje sluznici. Kadar jemo preveč, telo proizvaja višek sluzi, ki jo čutimo v nosu, grlu, pljučih, zastojih v črevesju. Zasluzenost privablja okužbe, ki jim sluznica ni kos v imunski obrambi, zato se neželeno aktivira 2. in 3. stopnja obrambe z vnetjem in citokini. Imunski sistem pa lahko postane zmeden in podivja v akutne in kronične avtoimune reakcije.

Zdrava sluznica s Sveto trojico ingver kurkuma čili in Zapper Zaper Zaperino

Živa hrana

Večkrat na dan zaužijemo nekaj surovega. Sadje, oreški in surova zelenjava so vir encimov za vitalno telesno biokemijo. Obenem pa vir surovih beljakovin za nepoškodovani cistein, ki ga telo potrebuje za lastno proizvodnjo mogočnega znotrajceličnega antioksidanta GLUTATION. Ta počisti vse strupe iz telesa, če ga je le dovolj v celicah. Zato pojemo dovolj surove zelenjave, vsak dan nekaj drugega: gomolj zelene, surove rdeče pese, kolerabe. S pesticidi obdelana hrana nam krade celični GLUTATION.

Olje za cvrtje

V telesni presnovi pod vplivom COX encima nastajajo iz arahidonske omega 6 maščobne kisline v belem rastlinskem olju prostaglandini PGI2 za zaščito sluznice sočasno z mediatorji vnetja. Belo olje za cvrtje je najboljše NE-HIDROGENIRANO. Na primer Gea sončnično olje v temni stekleni steklenici. Pri dušenju hrane pa ga v vsakem primeru uporabljamo pol manj kot sicer. Ali pa dušimo hrano v nasičeni maščobi kot je ghee maslo ali ne-hidrogenirana kokosova maščoba.

Dobra volja

Družimo se z ljudmi, ob katerih se dobro počutimo, z ostalimi pa samo kolikor je zares treba. Ustvarjajmo si oazo prijetnega okolja za dušo in telo. Izmojstrimo se, postanimo žilavi, zaznavajmo čustvene padce in se zavestno vedno znova izkopljimo iz njih. Telo bo vedno znova našlo svoje izvorno ravnovesje, ko opustimo neželena dejanja in razvade, ki nam škodujejo.

Zdrava sluznica v veselju in Zapper Zaper Zaperino vibracijo

Ne-hidrogenirana

Za zdravo sluznico in zaščito pred vnetjem ne pripravljajmo hrane s HIDROGENIRANIM belim oljem v prozornih plastenkah. HIDROGENIRANA arahidonska omega 6 maščobna kislina ni naravna in ne omogoča zdravega nastajanje vnetnih snovi in sluznici prijaznih prostaglandinov PGI2. Ker je neposredni vir mediatorjev vnetja, mora biti naravna in NE-HIDROGENIRANA.

Dih za kisik

Pljuča odprimo obtoku zraka in krvni cirkulaciji. Dvignimo sključena ramena vsak dan velikokrat. Pljuča segajo skoraj do ključnic in so lahko zelo utesnjena na kavču in ob računalniku. Kisik očisti tkiva in daje energijo. S sproščenim gibanjem ob glasbi ali v naravi pospešimo srčni utrip, da steče v pljučnih kapilarah več krvi, ki vzame več kisika. Za ozdravitev z gibanjem in dobro voljo kot del vsakodnevne življenjske navade.

Razpoloženje

V notranjih in zunanjih pritiskih življenja se čustveno ne odvija vse idealno. S trudom in voljo se angažirajmo na sebi in okolju koristnih in veselih moralno etičnih področjih življenja. Vedno se najde izhod. Včasih je treba zanj garati in si pridelati novo situacijo. Kot galeb v knjigi Johnatan Livingston Galeb. Treniral je izjemno letenje, medtem ko so se njegovi vrstniki basali z ostanki hrane in se mu posmehovali. Nekoč pa je prebil sfero in naletel na jato podobnih letalcev, kot je bil sam in je našel svojo srečo.

Zdrava sluznica z dobro voljo in knjigo Johnatan Livingstone GALEB

Zaper Zaperino

V ciklusu zdravja in bolezni ima Zaper Zaperino terapija ključno vlogo uničevanja virusov, bakterij, gliv in parazitov. Pomaga imunskemu sistemu, ker opravi nekaj nalog namesto njega in ga varuje pred preobremenitvami. Manj vsiljivcev je manj toksinov. Imunski sistem nam je hvaležen za Zaper Zaperino terapijo. Bioelektrični zaper impulzi so tudi vir energije. Telesne tekočine spravijo v obtok. Limfni in kapilarni obtok ter izločanje skozi ledvice je ključni del ravnovesja v organizmu.

Vztrajnost

Z vztrajnostjo in potrpljenjem v smislu upoštevanja 'zrno znanja in zrno dejanja' vsak dan na dnevni ravni se lahko boljše počutimo in ozdravimo tudi kadar medicina nima več pomoči. Odrekanje razvadam z novim smislom za življenje in pripravljenost narediti vse, tudi ko več ne gre, lahko prinese glavno nagrado in čudeže v obliki, ki jo najmanj pričakujemo. Pripravljenost preleviti se iz stare kože v novo obnovi tudi telesno sluznico povsod po telesu.

Večvalovna moč

Večvalovne vibracije Lakites po dr. Lakhovskem so izbrana energija za celično spodbudo. Vrača nam v stresu izgubljeno moč, da se manjko ne preseli na celično raven v bolezni in zastoje. Deluje stalno noč in dan skozi vse leto. Njegovo prisotnost občutimo kot podporo za energijsko obnovo celic. Različni organi sprejemajo in oddajajo različne frekvence iz večvalovnega orkestra energij po dr. Lakhovskem.

Zdrava sluznica in imunski sistem z imunski sistem z LAKITES Vecvalovni oscilator po dr. Lakhovskem

Schumannovih 8Hz

Schumannovi geo impulzi 8Hz usklajujejo vibracijo obeh možganskih polovic v bolj usklajeno za harmonično krmiljenje telesa iz možganov. Izboljšajo alfa valove za optimalne misli, čustva in dejanja. Postanemo bolj trpežni na energijskem telesnem nivoju. Padci razpoloženja nas manj podrejo in prej se dvignemo v obnovljenem ravnovesju ali homeostazi.

Zdrava sluznica z geo impulzi Schumannove resonance Bionis in Bionizator

Zaper frekvence Alkivita vrhunski Zapper Zaper Zaperino

Zaper frekvence Alkivita vrhunski Zapper Zaper Zaperino