Zaper in pljučne alveole

Življenjskega pomena za kisikovo pljučno kapaciteto je negovanje pljuč z:

 • Zaper Zaperino terapijo za uničevanje virusov, bakterij in parazitov /
 • globokimi vdihi in izdihi za prezračevanje pljuč tudi s hrenom in čebulo /
 • inhalacijo vodne pare za mehčanje, izkašljevanje in zmanjšanje pljučne sluzi /
 • zaviranje tihih vnetij (in COX encima) s 'Sveto trojico' ingver-kurkuma-čili /
 • večurna pavza med obroki za aktivacijo obrambnih celic požiralk virusov (avtofagija) /
 • sonce in dovolj obrambnega C in D vitamina za dobro imunsko biokemijo /
 • večvalovni spekter Lakites dr. Lakhovskega za celostno obnovo celične moči /
 • Schumannova frekvenca Bionis/Bionizator za spodbudo alfa ravnovesja /
 • upoštevanje higienskih in vseh ostalih priporočil Inštituta za javno zdravje in Ministrstva /

POZORNO PREBERITE DO KRAJA, GLEDE NOVEGA KORONA VIRUSA LAHKO ZNANJE IN DEJANJE IZBOLJŠA IZID.

Pljučne alveole v grozdih

V pljučih je okoli 700 milijonov mikroskopskih zračnih mešičkov ali pljučih alveol, ki so s 75% svoje površine, ki skupaj znaša 70 kvadratnih metrov, tesno prekrite s kot las tankimi krvnimi kapilarami. Izmenjava kisika in ogljikovega dioksida poteka skozi zelo nežno, tanko, prepustno in prožno alveolno membrano, zgrajeno skoraj iz ene same plasti celic. Zdrave pljučne alveole so napolnjene z zrakom in ne s sluzjo in vnetno snovjo, tujki, prahom in kemikalijami.

Tanka alveolna membrana

V telo lahko do vseh celic nemoteno prihaja dovolj kisika samo v primeru nepoškodovanih alveolnih membran. Kadar v pljučih zastaja stara ali zasušena sluz, prah, dim ali kemikalije, lahko pride v alveolnih membranah do vnetja, okužb in poškodb. Zaradi različnih zapletov se na mikroskopski ravni alveolna membrana preluknja in je na teh mestih videti kot satje.

Poškodbe pljučnih alveol

Mnoge pljučne bolezni so na različne načine povezane s poškodbami membrane pljučnih alveol. Telo skuša zakrpati preluknjana in poškodovana mesta, ker morajo pljuča hermetično tesniti, da ne spuščajo zraka v telo kar mimo kapilar. Tesnilni material ustvarja telo z nekontroliranim množenjem podpornih celic, imenovanih fibroplasti. Skupki fibroplastov lokalno zakrpajo alveolno membrano z ustvarjanjem neprepustne, debele in trde brazgotine, ki že v osnovi okrne pljučno funkcijo, ker nima sposobnosti izmenjave kisika in ogljikovega dioksida tako kot tanka alveolna membrana.

Pljučna fibroza

Lokalno pljuča otrdijo, telo ima manj kisika, zato ga spremljajo kratka sapa in utrujenost. Pljučna fibroza se lahko zaradi okužb z bolj blagimi virusi in zaradi še mnogo drugih skritih vzrokov odvija tudi zelo počasi skozi več let in zavzame različne oblike bolezni. Zaradi fibroze pa lahko pljuča pospešeno otrdijo v nekaj tednih tudi akutno v primeru bolj nevarnih virusnih, bakterijskih ali parazitskih okužb, ki se razvijejo v hudo pljučnico.

Viroze v pljučih

Ko virusi v pljučih vstopijo v celice alveolnih membran, se v njih namnožijo in poškodujejo njihovo notranjost. Ko namnoženi virusi celice zapustijo, lahko celice alveolnih membran pri tem tudi počijo in odmrejo. To se imenuje celična smrt ali apoptoza, ki pusti za seboj porozna (luknjasta) tkiva. Na mikroskopski ravni se ustvarjajo v alveolnih membranah razne poškodbe in tudi luknjice, ki ne tesnijo in s tem sprožijo obrambni odziv organizma z nekontrolirano tvorbo fibroplastov, da bi telo zatesnilo pljuča.

Nevarne viroze

Za bolj nevarne viroze kot je v primeru novega koronavirusa je življenjskega pomena, da so pljuča sorazmerno čista, negovana, predihana in brez odvečne ali zasušene sluzi. S tem se lažje izognemo zapletom z vnetnim zalivanjem pljučnih alveol, njihovimi poškodbami, sekundarnimi bakterijskimi pljučnimi okužbami, razvojem pljučnice in usodnim brazgotinjenjem pljuč zaradi pljučne fibroze.

Pasivna izmenjava

Izmenjava kisika in ogljikovega dioksida poteka skozi alveolno membrano PASIVNO. Mehanizem izmenjave je izključno izenačitev koncentracij (parcialnih tlakov) med zrakom v pljučni alveoli in številnimi tesno prilegajočimi kapilarami. Ker je v venoznih kapilarah več ogljikovega dioksida kot v sveže vdihanem zraku v pljučni alveoli, z difuzijo najprej pronica ogljikov dioksid iz venozne kapilare skozi alveolno membrano v pljučno alveolo za izdih. Takoj za tem pa vstopa iz pljučne alveole skozi alveolno membrano v pljučno kapilaro kisik.

Ogljikov dioksid

Za oskrbo s kisikom ne zadošča plitko in površno dihanje samo z gornjim delom pljuč, ker vdihani zrak ne pride v stik s pljučnimi alveolami in kapilarami. Tudi hitro in intenzivno dihanje samo z zgornjim delom pljuč (hiperventilacija) ne doseže izmenjave kisika in ogljikovega dioksida v pljučnih alveolah v globljem pljučnem tkivu, ker zrak v sapnicah samo pomika sem in tja. Neželeni presežek ogljikovega dioksida se v krvi takoj pretvori v ogljikovo kislino, ki trenutno spremeni pH vrednost v zakisanje in izpostavlja telo okužbam, na daljši rok pa raku in boleznim.

Dolg izdih za več kisika

S pasivno difuzijo skozi pljučne alveole pronica v pljučne kapilare premalo kisika za oskrbo tkiv. Zato v pljučnih kapilarah sproti veže prispeli kisik krvni hemoglobin, pri čemer odstopa prostor novemu kisiku, ki zaradi razlike v koncentracijah (parcialnih tlakih) stalno pronica skozi alveolno membrano. Če pred vdihom nismo naredili dovolj dobrega izdiha, tako da je izrabljen zrak temeljito zapustil pljučne alveole, sprejmejo sveži zrak le razvejanje sapnice kot dovodnice zraka, ne pride pa do globljih plasti pljučnih alveol za izmenjavo kisika. Sapnice so samo zračne napeljave do pljuč in nimajo neposredne vloge pri absorbciji kisika v pljučih. Sveži zrak pri plitkih izdihih ne doseže pljučnih alveol v zadostni meri kot to potrebuje naše telo za celično oskrbo s kisikom.

Trening pljuč

Nobena hiperventilacija pljuč torej ne pomaga izboljšati vstop kisika skozi pljuča v telo, ker samo pomika zrak po sapnicah sem in tja in zrak ne doseže s krvnimi kapilarami obdanih pljučnih alveol.

 • Za sprejem več kisika razširimo rebra za večjo pljučno prostornino, ker to ustvari podtlak in posesa več zraka globlje v pljuča.
 • Potem pa temeljito izdihnemo zrak iz celotnih pljuč tako da se pri tem potrudimo s kontrakcijo trebuha in zmanjšanjem prsnega koša.
 • Nato s temeljitim širjenjem prsnega koša globoko zopet vdihnemo vse do trebuha in ko zraka več ne spravimo v sebe, začnemo s skrbnim in počasnim globokim izdihom, pri katerem iztisnemo ves zrak iz pljuč, tako da zopet skrčimo trebuh in prsni koš.
 • Vsako uro dve ponovimo serijo po tri takšne vdihe in izdihe, kadarkoli pa se spomnimo pa vsaj enega.

Tako ustvarimo dovolj veliko koncentracijsko razliko (v parcialnih tlakih) med vdihanim in izdihanim zrakom, ki je potrebna za zadostno absorbcijo kisika. Obenem pa izboljšamo pljučno kapaciteto, krepimo pljučno kapilarno mrežo in razvijemo bolj trpežne in vitalne pljučne alveole, ki so v primeru izzivov naš ključni zaveznik.

Parasimpatikus

Telo vsak izdih, ki je daljši kot vdih, registrira kot ugoden znak za aktivacijo parasimpatikusa. To je antistresni del živčevja, ki aktivira hormone sreče, serotonin, melantonin in drugo prijazno biokemijo v telesu. Serije po trije daljši izdihi večkrat na dan sprožajo regeneracijo celega telesa z aktivacijo parasimpatikusa in izboljšajo telesno oskrbo s kisikom. Trije daljši in temeljiti izdihi izmenjaje z globokimi vdihi s širokim odpiranjem prsnega koša so trening za pljuča, ki aktivira prvobitne samozdravilne potenciale telesa. Več svežega zraka pripeljejo do vseh kotičkov pljučnih alveol, ki edine v pljučih sprejemajo kisik v pljučne krvne kapilare in nas s tem ohranjajo pri življenju.

Inhalacija proti virozi

Narežemo čebulo ali naribamo hren in s takšnimi globokimi vdihi in izdihi potegnemo antiseptične in zdravilne snovi za očiščenje pljučne sluzi vse do spodnjih predelov pljuč, da se očistijo, zadihajo, zaživijo in okrepijo. Spodnji deli pljuč so na splošno manj prekrvavljeni, prezračeni in bolj zasluzeni. Njihovo sluz preženemo in izkašljamo z globokimi vdihi in izdihi hrenovih in čebulnih hlapov. Viroze, bakterijske in druge okužbe se na razvijejo v bolezen, kjer je dovolj kisika. Nežno pljučno tkivo pa ne sme biti oblepljeno z odvečno sluzjo. V nekaj dneh inhalacije čebule in hrena občutimo razliko v elastičnosti in kapaciteti pljuč.

Za zdrave pljučne alveole dihajmo naribani hren

Gibanje ob glasbi

V stanovanju že triminutno gibanje ob glasbi v času ene melodije sproži v telesu večjo potrebo po kisiku. S povečano krvno cirkulacijo zaradi telesnega gibanja sprejmejo kapilare ob pljučnih alveolah več kisika, ker steče skozi njih več krvi in lahko več hemoglobina veže več kisika. Vsestransko gibanje z unikatnimi, sproščenimi in nenaučenimi gibi spodbuja krvni obtok celostno in naravno pripelje v telo več kisika. Obenem pa je vsako celostno gibanje trening tudi za pljučno kapaciteto. Gibanje ključno izboljša pljučno moč. V okviru zmožnosti se zelo priporoča pri pljučnih bolnikih, ker krepi sapo.

Vlažnost zraka nad 40%

Pljučne alveole so v svoji notranji površini vlažne. Vdihan zrak se pri prehodu v pljuča skozi sapnice segreje in navlaži, da je pripravljen na prehod skozi alveolne membrane v krvne kapilare. V stanovanju ne smemo dlje časa vdihavati suhega zraka z manj kot 40% vlažnosti, ker je z izsušitvijo notranje stene alveolne membrane to škodljivo za pljuča. V hladnejših mesecih je vlaga velikokrat celo na 30-35%, kar je za občutljive pljučne alveole zelo neugodno. V suhem zraku telo slabše sprejema kisik, ker se pljučne alveole izsušujejo, zato kašljamo, dovzetnost za okužbe, poškodbe, viroze in vnetja pa se zelo poveča.

Merilnik vlage

V izzivih z novim virusom si nabavimo merilnik vlage in kadar pade zračna pod 40% vključimo vlažilec ali pa pustimo nekaj časa vreti posodo z vodo. Ponoči lahko razobesimo mokre brisače v bližini postelje. Za trpežnost pljuč je vlažnost zraka življenjskega pomena. Čim se pljučne alveole zasušijo, potegne to za seboj njihove poškodbe, vnetja, okužbe, kašelj, bolezni, lokalno pljučno fibrozo, zasluzenje kot zaščito pred nadaljnjim izgubljanjem vlage in oslabljeno zmožnost sprejemanje kisika v krvne kapilare.

Vnetja v pljučih

Lokalna vnetja v pljučih zalivajo pljučne alveole z vnetno snovjo in sluzjo. Zalite alveole so na teh mestih onemogočene v izmenjavi kisika in ogljikovega dioksida. Skupaj s pljučno fibrozo je zasluzena vnetna zalitost pljučnih alveol vedno spremljevalec pljučnice in dihalne stiske. Vnetja povzroča prah, kemikalije, virusi, bakterije in paraziti in nakopičeni prosti radikali, ki poškodujejo nežne pljučne celice. Pravočasno uživajmo protivnetne snovi kot je 'Sveta trojica', da telo sproti obnavlja formo.

Odvečna sluz mora ven

Odvečno sluz pa mehčamo in izločamo skozi grlo in nos z izmenično inhalacijo vodne pare, hrena in čebule, da ne pride na zasluzenih delih do nepotrebnih okužb in razvoja patogenov. Viruse, bakterije in parazite uničimo z varno 30kHz zaper frekvenco dr. Clark, ki je zgodovinski preizkušena po vsem svetu, da jih na en mah uniči vse. Z očiščenjem pljuč postanemo občutno bolj vitalni in odporni. To lahko izkusimo že v nekaj dneh, v primeru bolj zakisanih pljuč pa v treh tednih takšen čistilni servis že opravil precej svojega dela in prinese novo, bolj lahko počutje.

Zaper terapija

Zaper bioelektrični impulzi skozi karbonske sonde v rokah zelo pomagajo telesu v soočanju s povzročitelji bolezni kot so virusi, bakterije, glive in paraziti. Dr. Clark je zapisala v svojih knjigah, da vsaka frekvenca 5-500.000Hz (500kHz) uniči vse povzročitelje bolezni. Do tega je prišla, ko je izdelala prvi ročni zaper za domačo uporabo za uničevanja metljaja Faciolopsis buscui na frekvenci 434.000Hz (434kHz). Pri preizkušanju naprave je ugotovila, da so pri tem odmrli tudi vsi ostali povzročitelji bolezni in da ni potrebe po dodatnih frekvencah za vsakega posebej, ki v tem primeru samo obremenjujejo zaper terapijo.

Zaper 30kHz frekvenca

Pred tem dogodkom je trajala njena zaper terapija za enega pacienta 10 ur, ker je za vsak parazit posebej delala terapijo po 3 minute, teh pa je bilo toliko različnih, da je trajalo ves dan da je prišla skoz z vsemi iz svoje bogate zbirke. Po tem dogodku pa je na osnovi raziskav nadaljevala z eno samo zaper frekvenco 30kHz, s katero je dokazano uničila vse viruse, bakterije in parazite in je to tudi zapisala v svojih knjigah. Radijska frekvenca človeka je nad 1.500.000 Hz (1.500kHz). Virusi, bakterije in paraziti pa imajo svoje frekvence v povprečju deset krat nižje.

Varna terapija

Zaper terapija 30kHz je za človeka varna, ker medtem ko uniči povzročitelje bolezni, ne posega v bližino radijskega frekvenčnega območja človeka, ki znaša nad 1.500.000Hz (1.500kHz). Dr. Clark je bila zdravnica in medicinska raziskovalka, zato je veliko raziskav posvetila izumu varne zaper naprave, ki ne škoduje človeku, medtem ko temeljito uničuje viruse, bakterije in parazite. Višje frekvence od 500.000Hz (500kHz) so pri zaper terapiji lahko neugodne za človeka.

Frekvence nad 500kHz se od daleč že približujejo človekovi lastni radijski frekvenci, na kateri lahko človeku škodujejo podobno kot povzročiteljem bolezni škodujejo frekvence na nižjem frekvenčnem območju pod 500kHz.

Z izborom dovolj nizke frekvence 30kHz se je dr. Clark striktno držala varnega območja dovolj daleč proč človekovih radijskih frekvenc. Tudi zato je njena zaper terapija za človeka zares varna.

 

Dr. Royal Rife

Briljantni zdravnik dr. Rife je bil predhodnik dr. Clark, ki je prvi uvedel uničevanje virusov, bakterij in parazitov s frekvenco in električno napetostjo. Njegov Rife generator je bil zelo močan in velik in ni deloval skozi oprijem v rokah, temveč prostorsko. V takšnih terapijah so dovoljene tudi višje frekvence in tabele frekvenc, ki jih je desetletja skrbno izdeloval in ki so se nanašale na to obliko Rife terapije. V času po dr. Clark pa so nekateri povzeli tabele frekvenc po dr. Rife, ki niso bile prilagojene na uporabo zaper terapije s sondami v rokah in jih komercialno brez predhodnih kliničnih raziskav začeli uporabljati v zaper terapijah.

Koronavirus frekvenca 30kHz

Razna priporočila glede raznovrstnih specifičnih koronavirus frekvenc, ki niso laboratorijsko preverjene z elektronskim mikroskopom in biološkimi testi na znanstven način z vzorcem virusa kot sta to skozi vse življenje desetletja predano delala dr. Rife in dr. Clark v svojih nesebičnih raziskavah in izumih za pomoč človeštvu. Trenutni koronavirus je čisto nov in ne širi se le kapljično, temveč tudi aerosolno, to pomeni da lahko kroži v okolju precej neobvladljivo. Nepooblaščenim vzorec koronavirusa ni na voljo za nikakršno testiranje, za to je potrebna medicinska zaščita, stroka in oprema na najvišji ravni. Bioloških frekvenčnih raziskav na samem virusu v tem kratkem času še nihče ni opravil. Za varne in medicinsko preverjene rezultate je to projekt za več let.

V nobenem primeru pa zaper terapija po dr. Clark ne sme presegati frekvence 500.000Hz (500kHz), ker je v tem primeru za naše telo lahko neugodna.

30kHz proti virusom vseh vrst

Zaper frekvenca 30kHz je varna in zgodovinsko preizkušena za zaper terapijo za uničevanje vseh vrst virusov, bakterij, gliv in parazitov v zadnjih sto letih na vseh kontinentih.

 • Varna je, ker se niti malo ne približuje radijskemu frekvenčnemu območju človeka (ki je nad 1.500kHz).
 • Obenem je tudi naravna piramidna frekvenca, ki je v piramidah v tisočletjih dokazana, da učinkovito zaustavlja procese organskega razkroja.

Zaper s 30kHz je varen, preprost, preizkušen in učinkovit pri vseh vrstah virusov, bakterij, gliv in parazitov. Ni obremenjen s frekvenčnimi in drugimi dodatki, ki zaper terapijo po nepotrebnem otežijo in podražijo. Pomembne so karbonske zaper sonde, ki med zaper terapijo ne ohladijo rok (kot bakrene). Karbonske zaper sonde so prijetne, tople, trajne in ohranijo prekrvavitev rok. To je zelo pomembno za imunski sistem, ker s krvjo krožijo obrambne celice. Še posebej so karbonske sonde dragocene pri revmatikih, bolnih, starejših in otrocih, ker ne ohlajajo rok z vsako zaper terapijo, ampak ostanejo tople in prekrvavljene.

Schumann 8Hz

Schumannova frekvenca je naravna in preizkušena, ni si je izmislil človek. Že od nastanka Zemlje in prvega življenja na njej varuje in sooblikuje razvoj živih bitij. Njen impulz je atmosferski v obliki geo impulzov. Brez neželenega bluetoth oddajata geo impulze v naših domovih Bionis in Bionizator za 24 ur krepčilno domače in delovno okolje. Še posebej je to pomembno kot zaščita z izboljšanjem alfa valov, ki vračajo ravnovesje v krmiljenju celotnega organizma. V smislu zaper terapije je 8Hz dragocena naravna možnost, ki ima poleg uničevanja virusov, bakterij, gliv in parazitov še druge ugodne lastnosti na energijsko ravnovesje.

Vibracijsko samozdravljenje

Ob skrbi za trening in očiščenje pljuč z namenom krepitve pljučnih alveol, ki so ključni element sprejemanja kisika v človeškem telesu so za Vibracijsko samozdravljenje pomembni še trije elementi.

 • Sistematično vzdrževanje počutja v dobri koži s trudom za povrnitev, čim nas karkoli čustveno zmoti, vse dokler se zopet ne orazpoložimo.
 • Vibracijske Tesla-Zaper-Geo terapije za energijsko spodbudo telesu in vzdrževanje samozdravilne forme in življenjske učinkovitosti.
 • Uživanje malo surove zelenjave vsak dan za katalizatorsko pomoč v revitalizacijskih bioloških procesih, da lahko stečejo do kraja.

Lakites frekvence

Za trajnostno zaščito doma in na delu je v turbulentnih časih še posebej pomembna tudi Večvalovna terapija Lakites po dr. Lakhovskem. Deluje na kratkem valu celičnih lastnih frekvenčnih nihanj in valovnih dolžin, ki obnavljajo njihovo v raznih telesnih in duševnih preobremenitvah izgubljeno energijo. Orkester Lakites frekvenc je v naravnem razmerju zlatega reza, ki spodbuja zdravo celično delitev in razvoj krepkejšega celičnega podmladka. Njegova nosilna frekvenca delovanja pa je prostorska zaper frekvenca 30kHz, ki deluje na prostor v domačem in delovnem okolju kot dodatna energijska zaščita.

Prave tinkture

Pri zaper terapiji je bolj kot virtualno dodane frekvence pomembno uživanje pravih tinktur črni oreh in pelin in bio klinčkov. Nobena zaper terapija ne posega v črevesje, zato so tinkture črni oreh in klinčki nujna tradicionalna zeliščna podpora k učinkoviti zaper terapiji. Naredi red tudi v črevesju, pri tem pa ohrani črevesno floro in je ne uniči (kot antiobiotiki).

Zaper Zaperino in zaper tinkture črni oreh in pelin za uničevanje parazitov

Popolni zaper za zdravo počutje

Alkivita zaperji so trajni, učinkoviti in prijazni za uporabo. Z originalno in preverjeno frekvenco 30kHz in Schumannovo 8Hz so za človeka varni, obenem pa vrhunsko učinkoviti v uničevanju virusov, bakterij in parazitov kot povzročiteljev bolezni. Doktrina dr. Clark zahteva še več korakov razstrupljanja črevesja, jeter in ledvic. Za pridobitev in ohranitev zdravja ima celovit pristop in daleč presega zgolj frekvenčno terapijo kot njen sestavni del.

Zapy Rife profesional

Zapy Rife profesional ima poleg originalnega Zaper Zaperino delovanja vgrajeno še možnost nastavitve dr. Clark frekvenc z avtomatičnim izvajanjem zaper terapije. Po želji lahko po vrstnem redu in izbranem času terapije za vsako frekvenco nastavimo vse aktualne parametre. Po vnosu želenih frekvenc in njihovih časov poteka Zapy Rife terapija avtomatično v poljubno dolgi terapiji vključno z nastavljenimi pavzami. Medtem lahko sproščeno počivamo. Zapy Rife terapijo imamo lahko enako kot Zaper Zaperino tudi udobno v postelji. Položimo ga na telo pod odejo in lepo pokriti med zaper revitalizacijo držimo zaper sonde, ki so fiksno pritrjene in se tudi pri terapiji v postelji ne snamejo. Nastavljena Zapy Rife terapija pa se odvija s samodejnimi prehodi med izbranimi frekvencami in njihovimi časi.

pljučne alveole so bolj zdrave z Zapy Rife, ki uniči viruse, bakterije in parazite