Akutni bakterijski artritis

Bakterije v reaktivnem artritisu

Kmalu po prebolelih bakterijskih izzivih sečil, črevesja, spolnih organov in žrela s:
* salmonelo
* šigelo
* kampilobakter (ta lahko sproži tudi Guillain-Barre sindrom >> avtoimunega napada na periferno živčevje nog in rok)
* jersinijo
* gonokoki
* mikoplazmo
* streptokoki (posebnost A-tipa, ki v revmatski vročici napada tudi srce)
* stafilokoki (nekateri tipi, ki delajo boleče ture ali furunkle, so na antibiotike odporni MRSA >>)
* tudi z nematodi ali mikroskopskimi črvički >>
* in še mnogimi drugimi paraziti
se lahko boleče vnamejo še mali in veliki SKLEPI asimetrično samo na eni NOGI in v HRBTU z vročino, bolečino in rdečino v akutnem REAKTIVNEM ARTRITISU.

Polovica ostane kronična

Kadar HRBTENICA, KOLKI, KOLENA, GLEŽNJI in PRSTI na nogah utrpijo takšen hud in nevaren VNETNI izziv REAKTIVNEGA ARTRITISA z invazijo in razmahom BAKTERIJ, se običajno pomiri v 2-6 mesecih oziroma najdlje v enem letu:
* POLOVICI prizadetih se REAKTIVNI ARTRITIS nikoli več NE vrne.
* Drugi POLOVICI pa se ponavljajo občasni zagoni akutnih SKLEPNIH BOLEČIN, vnetij in oteklin, z invazijo in množenjem BAKTERIJ. Stanje pa se lahko tudi po okrevanju razvije v razne vrste napredujočega in kroničnega REVMATOIDNEGA artritisa.
Pri REAKTIVNEM ARTRITISU ponavadi zbolijo SKLEPI asimetrično samo na ENI NOGI, gleženj, koleno, PRSTI, kolk in hrbtenica. PRSTI lahko postanejo odebeljeni ali klobasasti, to se imenuje DAKTILITIS po grški besedi 'daktilos' za PRST. Tudi po ozdravitvi se PRSTI včasih več NE vrnejo v prvotni videz.
Revmatoidni artritis >>
Izraba ali osteo-artritis >>

Vnetje žrela ali faringitis

REAKTIVNI ARTRITIS lahko prizadene tudi OTROKE med 8-14 letom in MLADINO med 21-27 letom. Glede na to, da imajo OTROCI in MLADI pogoste STREPTOKOKNE okužbe ŽRELA ali FAFINGITIS, včasih skupaj z ANGINO, lahko enako dobijo AKUTNO vnetje in sklepne bolečine REAKTIVNEGA ARTRITISA kot odrasli.
Vsi OTROŠKI artritisi se imenujejo tudi JUVENILNI.
* Zato je preventivna ZAPER terapija za uničevanje PARAZITOV tudi za OTROKE in MLADINO zelo pomembna za nadaljno vitalnost sklepov.
* REAKTIVNI ARTRITIS se imenuje v primeru predhodne vpletenosti STREPTOKOKNE okužbe ŽRELA tudi 'post-streptokokni artritis'. Pri OTROCIH je v glavnem prehoden in najkasneje po nekaj tednih ali mesecih izzveni.
* Lahko pa se izzivi REAKTIVNEGA ARTRITISA tudi pri OTROCIH ponavljajo, še posebej ob večkratnih ANGINAH, vnetjih ŽRELA ter eksplozijah drugih BAKTERIJ in PARAZITOV v ČREVESJU in SEČILIH.
* Kasneje lahko pride do povečane dovzetnosti za razne REVMATIČNE BOLEZNI, ker so prve spremembe na SKLEPIH že sprožene.
* Na splošno pa je REAKTIVNI ARTRITIS lahko povezan z raznimi zgoraj navedenimi PARAZITI, ne le s STREPTOKOKI.
* Izjema je nevaren piogeni STREPTOKOK tipa A, ki v REVMATSKI VROČICI napada tudi SRCE, a to je druga vrsta bolezni. Pri njem NE gre za REAKTIVNI ARTRITIS, temveč za REVMATSKO VROČICO z rizičnim potekom za SRCE.
Revmatska vročica >>
Linki srce, tlak, žile >>

Bolni sklepi na eni nogi

Na videz nedolžne okužbe z BAKTERIJAMI v ŽRELU, ČREVESJU in UROGENITALNEM traktu lahko skoraj neopazno minejo. Včasih pa po 2 tednih sprožijo REAKTIVNI ARTRITIS, pri katerem v polovici primerov pustijo za seboj KRONIČNE težave s SKLEPI v nogah in s HRBTENICO.
* Veliki in mali SKLEPI na NOGI vključno s PRSTI otečejo, pordečijo in hudo bolijo.
* Tudi razne vrste SPONDILITISA z neravnovesjem v HRBTENICI se lahko tako začnejo ali pa poslabšajo.
* ZAPER terapija je tudi za ODRASLE dragocena pomoč za sprotno protiparazitno vzdrževanje telesa in SKLEPOV z uničevanjem BAKTERIJ.
* S tinkturama in klinčkom pa je poskrbljeno še za ČREVESJE, kamor NE vstopa noben ZAPER na svetu. Odlično, da ZAPER terapija ohrani črevesno floro.
* ČREVESJE je z neželenim razmahom BAKTERIJ salmonele, šigele, kampilonakter in jersinije, enako kot ŽRELO lahko neželeno izhodišče za REAKTIVNI ARTRITIS.
* Enako pa prebolele okužbe SEČIL, to je MEHUR in LEDVICE ter SPOLNIH ORGANOV lahko 2 tedna po tem sprožijo REAKTIVNI ARTRITIS.
Linki jetra, ledvice in črevesje >>

REAKTIVNI ARTRITIS akutno po bakterijskih okužbah ZAPER dr. Clark ALKIVITA

Antigen HLA-B27

Izražanje antigena HLA-B27

Napad REAKTIVNEGA ARTRITISA na sklepe je 50-100 krat pogostejši pri ljudeh, ki imajo prisoten 'levkocitni humani antigen' HLA-B27 za prepoznavanje 'tkivne skladnosti'. Značilen je za REVMATOIDNI ARTRITIS, prisoten pa je lahko tudi v drugih imunskih neravnovesjih.
* Antigen HLA-B27 je povezan z genskim označevanjem preko PHK II 'poglavitnega kompleksa histokompatibilne skladnosti' ali 'kompleksa tkivne skladnosti'.
* Na spodbudo telesa v izzivih pospešeno nastajajo 'beljakovine tkivne skladnosti', ki so pritrjene na površje telesnih celic.
* Prisotnost takšnega antigena HLA-B27 ustvarja dovzetnost za SKLEPNI revmatski AVTOIMUNSKI napad.
* Ta se zgodi z ustvarjanjem AVTO-PROTITELES, ki se imenujejo 'revmatoidni faktor' ali RF.
* Gre za povečano možnost avtoimunskega napada na LASTNE CELICE, na katere je vezan antigen HLA-B27 in težji potek bolezni.
Ankilozirajoči spondilitis in HLA-B27 >>

Kaos spodbuja avtoimunost

Kadar se v telesu začnejo bolj intenzivno množiti BAKTERIJE, se lahko zgodi, da se sistemsko preko krvnega obtoka ali preko sosednjih tkiv preselijo še na SKLEPE in ORGANE v bližini. BAKTERIJE kot tujki ali ANTIGENI vzdražijo IMUNSKI SISTEM v obrambo. Kadar se LOKALNO nekje ugnezdijo in so prisotne KRONIČNO, lahko na teh mestih pride do imunskega nereda ali KAOSA. Iritiran IMUNSKI SISTEM se z ustvarjanjem AVTO-PROTITELES loti telesnih celic, kamor je antigen HLA-B27 pritrjen. To je lahko v SKLEPIH in tudi drugod po telesu na mestih prepletenih imunskih izzivov z BAKTERIJAMI in PARAZITI.
Antigen HLA-B27 >>

Epigenetski vpliv okolja

To se zgodi v obremenilnih psihofizičnih pogojih, ki pritiskajo na telo z motnjami. Za avtoimunost je ključen EPIGENETSKI vpliv okolja na pospešeno IZRAŽANJE genov na 6.kromosomu, ki v 3 regijah kodirajo 3 različne 'poglavitne histokompatibilne komplekse' ali ' komplekse tkivne skladnosti' PHK I, II in III.
* Za REVMATIČNE in tudi druge avtoimunske izzive je pomemben PHK II, ki prepoznava, označuje in se povezuje z antigenom HLA-B27.
* Antigen HLA-B27 se enako kot vsi ostali pospešeno aktivira s telesno imunsko SIGNALIZACIJO. V težjih EPIGENETSKIH pogojih življenjskega okolja lahko pride do presežkov tega antigena, proti kateremu se razvijejo AVTO-PROTITELESA 'revmatoidnega faktorja' ali RF.
* Antigen HLA-B27 je prisoten pri 65-85% primerih REAKTIVNEGA ARTRITISA, pri preostalih 15-35% pa NE. Ugotovijo ga z laboratorijskim pregledom krvi.
* Lahko pa je prisoten tudi pri zdravih ljudeh kot potencialno nagnjenje k REVMATSKIM boleznim, ki pa se NE razvije zaradi ugodnih EPIGENETSKIH vplivov okolja.
* Ne glede ali je antigen HLA-B27 udeležen ali ne, pa je skupaj z AKUTNO bolnim SKLEPOM lahko prisotna VROČINA, ki je nevaren SISTEMSKI pokazatelj resnosti REAKTIVNEGA ARTRITISA.
* To zahteva obisk zdravnika, antibiotike, nesteroidna protivnetna zdravila ali kortikosteroide, ker se nikoli ne ve, s kakšno močjo je akutno stanje tempirano.
* V krvi je lahko povišana sedimentacija in C-reaktivni protein kot vnetni parameter.
* Prizadetost SKLEPOV pa pokaže tudi ultrazvok in slikanje ter klinični znaki odebelitve, bolečine, rdečine in vročine.
Epigenetika, geni in DNK >>
Kortikosteroidi >>
Kortizol >>

Okrevanje do 1 leta

Antibiotiki in ostala zdravila zmanjšajo AVTOIMUNI odziv sinovialne ali SKLEPNE OVOJNICE, ki je bolj ali manj, slej kot prej ogrožena pri vseh REVMATSKIH boleznih. SKLEPNA ali sinovialna ovojnica je zaradi TRENJA sklepnih VEZI (ligamentov) in mišičnih KIT (tetiv), pritrjenih na kost, pri ENOLIČNIH ali obremenilnih GIBIH stalno izpostavljena mehanskemu PRITISKU in mikro POŠKODBAM, vnetjem in okužbam.
* Najhujši AKUTNI del se pri REAKTIVNEM ARTRITISU kmalu pomiri, vendar se lahko vleče še nekaj tednov ali mesecev, do enega leta.
* POLOVICI ljudi se težave s SKLEPI po prebolelem REAKTIVNEM ARTRITISU vračajo v KRONIČNI obliki in zavzemajo razne podobe REVMATIČNIH obolenj in BOLEČIN. Potrebujemo redno in skrbno VZDRŽEVANJE SKLEPOV in celega telesa.
Izraba hrustanca >>

reaktivni artritis v hrbtenici po bakterijskih okužbah ALKIVITA Zapper Zaper Zaperino dr. Clark

Samozdravljenje

Samozdravilni pristop

Tako omilimo težave in se izognemo nepotrebnim zapletom in trpljenju ter omejitvam gibanja.
OSNOVA:
* Če ne začnemo z limonado že zjutraj in pojemo čez dan sadje in surovo zelenjavo v razmerju 1/3 proti vsej ostali hrani, potrebujemo vsak dan C-vitaminsko tableto.
* V zimskem času je dobrodošel D-vitaminski sprej VALENS iz lekarne pod jezik en razpršek po kosilu, za vzdrževanje naravne imunosti.
* E-vitamin uživamo v SONČNICAH, kjer je še obilje MAGNEZIJA. Namočimo 2-3 žlice SONČNIC za nekaj minut v malo vode in pojemo kot kompot.
E-vitamin >>

* Naravni CINK za stabilizacijo IMUNOSTI je v ROŽIČEVI MOKI (modra vrečka Šafran znamke). Okusna je par žlic v malo vode, jogurta, prosa, kosmičev ali medu.
Bomba cinka >>

* Z redno ZAPER terapijo dr. Clark sproti uničujemo BAKTERIJE in PARAZITE, da se NE razrastejo in razselijo v oslabele organe in SKLEPE.
Zaper dr. Clark >>

* Samozdravilne ALFA valove spodbudimo v telesu s Schumannovo frekvenco 8Hz Bionis in Bionizator.
Alfa valovi >>

PROTI VNETJEM:
* Za umirjanje VNETNEGA COX encima vsak dan užijemo četrt čajne žličke 'Svete trojice' ingver, kurkuma, čili. Ne glede na vse ostalo in tudi ob 'zdravilih za redčenje krvi', ker je ta količina res minimalna in osnovna za vsakodnevno protivnetno vzdrževanje.
'Sveta trojica' >>

* Za ČREVESJE, GRLO, SKLEPE in ŽILE vsak dan pojemo kolešček SUROVE KORENIKE INGVERJA z banano, kruhom, mesom, solato ali pa ga narežemo v JUHO na KROŽNIKU. Še boljše je 7g, to je 1 zvrhana čajna žlička SUROVE INGVER KORENIKE vsak dan ali velikost palca do prvega členka. Ob 'Sveti trojici' in vsem ostalem.
Ingver >>

* OBČASNO naredimo kuro z listi, stebli, semeni in gomolji zelene. Ftalid '3nB' čisti žile in sklepe pri REVMI in ARTRITISU vseh vrst in zmanjša AVTOIMUNSKE reakcije.
'Ftalid 3nB' >>

* OBČASNO tudi kuro z VRAŽJIM KREMPLJEM v Atroforce stisnjenkah A.Vogel. Vsaj 1-2 meseca za PROTIBOLEČINSKO in AVTOIMUNSKO vzdrževanje SKLEPOV z zmanjšanjem vnetnega citokina TNF-α.
Vražji krempelj >>

* OBČASNO prečistimo sklepe, vezi (ligamente) in kite (tetive) s SPAGIRIČNIMI kapljicami Fraxinus Excelsior drevesa 'Veliki / beli' jesen, ki je tudi slovensko ljudsko zdravilo pri REVMI, putiki in ARTRITISU.
Fraxinus excelsior >>
* OBČASNO s TETIVIK 'Smilax' lekarniškimi kapljicami od Soria Natural ublažimo AVTOIMUNSKE vnetne procese v SKLEPIH vključno s
citokinom TNF-α in razstrupimo KRI, kožo in sečila.
Tetivik 'Smilax' >>
* OBČASNO uživamo ČRNO KUMINO za AVTOIMUNSKO zavoro vnetnega citokina TNF-α in podobnih interlevkinov.
Črna kumina >>
* REDNO se pred ali po obroku pogostimo s KURKUMO z drobcem popra, rdečega vina in jogurta kot mogočen zaviralec AVTOIMUNSKIH vnetnih citokinov vključno TNF-α tudi pri ASTMI in ALERGIJAH.
Kurkuma >>

* Naredimo revizijo in vzpostavimo nove navade pri OLJIH in maščobi. PROZORNE PLASTENKE s HIDROGENIRANIM RASTLINSKIM oljem, ki je UMETNO NASIČENO zaradi obstojnosti, zamenjamo s sončničnim oljem v TEMNI STEKLENICI, ker NI hidrogenirano in je bolj NENASIČENO in zdravo.
* Količino OLJA pri pripravi hrane zmanjšamo na polovico, ker z vsebnostjo 'arahidonske omega 6 maščobne kisline' in prisotnostjo katalizatorja COX encima v telesu spodbuja nastajanje prostaglandinskih mediatorjev vnetja.
Zdrava maščoba >>
* Hrano dušimo pri nižji temperaturi in krajši čas, čimprej zalijemo z vodo.
KVANTNO SAMOZDRAVLJENJE:
* Za kisik se potrudimo s 3 počasnimi vdihi in izdihi večkrat na dan, da se telo prezrači in prediha, da potegne kisik kot 'dimnik' pri gorenju in da zacirkulira.
Ciklus 3 vdihov >>

* Roke pa počasi dvignemo visoko kot bi se hoteli dotakniti stropa in zadržimo par sekund, da se dobro pretegnemo in pri tem RAZŠIRIMO REBRA in prsni koš ter raztegnemo HRBTENICO.
Ramenske osmice >>

* Notranje se držimo svetle plati življenja z dobronamernim odnosom. ŽALOST, JEZO in ZAMERO čimprej predelamo oziroma se ZA SVOJE DOBRO nekako dvignemo nad njo.
Psihosomatski relaks >>

* Z vsem tem odpremo vrata KVANTNEMU SAMOZDRAVLJENJU, ki odganja bolezni še v zametkih. Če pa so že tu, se ublažijo in lažje odidejo.
Ničta točka >>

* Vztrajamo brezpogojno in na življenjski rok, vedoč da je vse prehodni pojav in lahko zbledi.
Prehodni pojav >>

Oči, sluznica in koža

Prisotnost antigena HLA-B27 ima 65-85% obolelih za REAKTIVNIM ARTRITISOM, ti so glede na laboratorijski izvid krvi 'seropozitivni'. Pri preostalih 15-35%, ki so 'seronegativni' se REAKTIVNI ARTRITIS imenuje Ritterjev sindrom.
Na splošno lahko REAKTIVNI ARTRITIS ne glede na prisotnost ali odsotnost antigena HLA-B27 in AVTO-PROTITELES 'revmatoidnega faktorja' ali RF prizadene še:
* OČI z okužbo očesne VEZNICE ali KONJUNKTIVITISOM.
* Tudi z vnetjem OČESNE ovojnice ali ANTERIORNIM (zunanjim) UVEITISOM.
* Oboje lahko ogroža VID, zato naj VNETJE oči obravnava očesni zdravnik ali OFTALMOLOG.
* Včasih pride do vnetja USTNE SLUZNICE ali raznih oblik STOMATITISA, kamor spadajo tudi ustne AFTE in druge občutljive tvorbe.
* Ali pa do vnetja SPOLNE SLUZNICE z rdečino in pekočim občutkom na koncu spolnih organov.
* Utrpi lahko tudi KOŽA z nastajanjem keratinskih krast 'Keratoderma blennorhagicum'. Pri luščenju ustvarjajo spodaj izcedek, ki se posuši v keratin ali otrdelo lusko na stopalih, dlaneh, trupu in lasišču.
Oči >>
Sluznica >>
Koža >>

Zaper in razstrupljanje

Dr. Clark je opozarjala na pomembnost redne ZAPER terapije za sprotno uničevanje PARAZITOV. Ter da se lahko razne BAKTERIJE in paraziti iz žrela, črevesja, sečil in spolnih organov preselijo tudi v SKLEPE.
* Pri vseh vrstah REVMATOIDNEGA ARTRITISA so v SKLEPIH bolj ali manj prisotne BAKTERIJE ali NEMATODI, to so mikroskopski črvički. Tja lahko pridejo tudi neposredno iz krvnega obroka, ko v oslabelih SKLEPIH najdejo hrano.
* Z razstrupljanjem JETER, LEDVIC in ČREVESJA se jim odvzame hrana v obliki globoko zakoreninjenih deponij ORGANSKIH ODPADKOV ali 'ame', tako da se tam ne morejo več intenzivno množiti in naseljevati.
Razstrupljanje >>

* Kadar pa se mikrobi preselijo v SKLEPE okoli 2 tedna po preboli okužbi ŽRELA, ČREVESJA, SEČIL in SPOLNIH organov, ki je lahko tudi skoraj neopazna, je to akutni REAKTIVNI ARTRITIS. Ta spada med SPONDILO ARTRITISE, ker se lahko loti tudi HRBTENICE.
* OSTEO artritis pa je povezan z IZRABO SKLEPA, ki se ga loti erozija ali razpad SKLEPNEGA površja. V tem primeru se lahko naselijo BAKTERIJE kasneje pri razvoju raznih oblik REVMATSKE bolezni, ki prehajajo ena v drugo. Pri samem OSTEO artritisu pa BAKTERIJE PRVOTNO še niso neposredno udeležene, temveč lahko pridejo v nadaljnem razvoju bolezni.
Linki revma, putika, artritis, sklepi >>

Ogrevanje sklepov

Preobremenitve SKLEPA vključno s športno ter enolični GIBI v delu ali navadah skupaj s psihofizičnimi pritiski iz okolja lahko vplivajo na sprožitev vseh vrst REVME in ARTRITISA. Udeležena so tudi razna VNETJA in POŠKODBE sklepnih VEZI ali ligamentov, mišičnih KIT ali tetiv ter sklepnih sluznih VREČK ali BURZE, ki služijo za amortizacijo pritiskov na SKLEP.
* Pravočasno skrbimo za raznolikost sproščenega gibanja vseh SKLEPOV, krožimo z GLEŽNJI in migamo s PRSTI zjutraj preden vstanemo in zvečer, ko se uležemo, pa tudi čez dan.
* Da se OGREJEJO in PREKRVAVIJO, tako so bolj prožni in manj podvrženi MIKRO POŠKODBAM, ki so tudi lahko sprožitelji oslabitev in nadaljnjih izzivov s PROSTIMI RADIKALI.
* C, D in E vitamin ter živa hrana nevtralizirajo PROSTE RADIKALE.

* ZAPER terapija pa je ključna za izzive s PARAZITI.
Živa hrana razkisa >>
Prosti radikali >>
Zaper >>

Utrjevanje hrbtenice

HRBTENICO na vseh treh delih, križ, lopatice in vrat vsakih nekaj ur razmigamo tako, da se počasi in z občutkom PRETEGNEMO NAZAJ. To je ravno v nasprotni smeri kot je obremenilna celodnevna drža NAPREJ. Stopimo ob ZID in pritisnemo ravne ROKE ob telesu k STENI, to občutno razbremeni LOPATICE. Če pritisnemo k STENI še GLAVO, razbremenimo VRAT. Enako lahko v avtomobilskem sedežu pritisnemo GLAVO nazaj na nastavek za glavo. Za KRIŽ previdno in z občutkom vsakih nekaj ur naredimo par krogov z MEDENICO ter v levo in desno. Damo roke ob bok ali pa se pri tem primemo za pult.
* Več kot je enolične ali obremenilne drže, več VADBE potrebujemo za NEVTRALIZACIJO. V kolikor traja to že veliko let, brezpogojno z intenzivno pozornostjo vsestransko razmigavamo križ prav vsak dan.
* Predvsem tudi z raztegovanjem PSOAS mišic, ki povezujejo HRBTENICO in STEGNA in potekajo znotraj MEDENICE. H kuhinjskemu PULTU se postavimo s HRBTOM, se primemo z rokami zadaj za PULT in počasi in z občutkom potisnemo MEDENICO naprej, da se DIMLJE raztegnejo v nasprotni smeri kot so vedno skrčene pri sedenju. Zadržimo in ponovimo.
* Odlična je TOPLA TERMALNA VODA, ker lahko tam bolj sproščeno naredimo raznolike gibe, ki jih na suhem zaradi težnosti ali začetne okornosti ne moremo.
Linki gibov in psoas mišic >>

Samozdravilne vibracije

* Večvalovna energija Lakites dr. Lakhovskega krepi celično moč na njihovih lastnih valovnih dolžinah.
Lakites >>

* Skupaj s Schumannovo frekvenco Bionis in Bionizator se usklajuje telesna energija na ALFA valove za optimalen pretok vitalnih procesov.
Bionis >>

* ZAPER dr. Clark Zaper Zaperino poskrbi za sprotno uničevanje PARAZITOV in s tem zmanjšanje njihovih TOKSINOV z zeliščno podporo tinktur črni oreh, pelin in klinčki.
Zaper terapija >>

* Teslov generator 4 tipov v obnovi akjurvedskega ravnovesja s Teslovimi skalarnimi valovi vrača elan in na osnovi načela sinhronicitete ali sočasnosti spodbuja uresničitev življenjskih potreb, želja in molitve.
Teslov skalarni val >>

Reaktivni artritis po bakterijskih okužbah Tesla-Zaper-Geo ALKIVITA Zaper Zaperino dr. Clark