Nekroza

MESOJEDA bolezen MIŠIČNIH OVOJNIC ali 'fascij' se imenuje NEKROTIZIRAJOČI FASCIITIS.
* 'Nekroza' je odmiranje, 'fasciitis' pa vnetje' MIŠIČNIH OVOJNIC.

* Sproža jo MESOJEDA BAKTERIJA 'piogeni streptokok tipa A' in njej podobne s svojimi EKSOTOKSINI, kadar se naselijo in množijo v MIŠIČNIH OVOJNICAH ali 'fascijah'.
* MESOJEDE BAKTERIJE napadajo 'fascije' SISTEMSKO in tik pod kožo, v ROKAH, NOGAH, dimljah in na presredku, genitalijah in trebuhu.
* V nekaj dneh izločijo ogromne količine hudih EKSOTOKSINOV, ki delujejo kot SUPERANTIGENI ali 'sag', ki sprožajo hudo AVTOIMUNSKO reakcijo z nevihto celičnih strupov ali CITOKINOV.
* Tkiva na hitro razpadejo in odmrejo z globokimi ČRNIMI ranami na koži in s hudo življenjsko nevarnostjo ali ŠOKOM.
* Možnost PREŽIVETJA je brez zdravljenja le 30%, za seboj pa pušča hude brazgotine vse do kosti.
* Odmrla tkiva dobesedno odpadejo od telesa in jih je treba kirurško odstraniti, ker so gnezdo MESOJEDIH BAKTERIJ.

* MIŠIČNE OVOJNICE ali 'fascije' so del VEZIVNEGA tkiva telesa, mišično tkivo držijo skupaj in ga povezujejo s telesom.
* Ko 'fascije' razpadejo, se tkiva v plasteh odluščijo od telesa.
Vezivno tkivo >>

V Sloveniji

Bolezen je opisal že grški zdravnik Hipokrat, k sreči pa je redka.
* Pojavlja se po vsem svetu pri 1 na 100.000 ljudi.
* V Sloveniji vsako leto prizadene 6-8 ljudi, včasih pa kdo kljub zdravljenju podleže ali pa z amputacijo izgubi roko ali nogo zaradi sepse ali zastrupitve.
* Začne se prikrito kot huda BOLEČINA in rdeče vijolična bula na koži, ki je ni lahko diagnosticirati.
* NEKROTIZIRAJOČI FASCIITIS lahko v začetni fazi v prvih dneh zares potrdi le kirurški rez pod kožo in pregled tkiva, nobena druga metoda ni zanesljiva.
* Potrebno je ukrepati takoj, ker je nekaj dni lahko že usodno v nenadnem napredovanju razkroja tkiv in ŠOKA.
* Pri nas jo zdravijo na Kliničnem oddelku za kirurške okužbe UKC Ljubljana.
Zaper terapija >>

Okoliščine

MESOJEDA bolezen lahko prizadene le imunsko oslabljenega. Normalen IMUNSKI sistem ji preprečuje naselitev in množenje na MIŠIČNIH OVOJNICAH ali 'fascijah' globlje v tkivih.
1. Slabšalne okoliščine so, kadar gre za: alkoholizem, diabetes, debelost, kirurške katetre, poškodbe kože, vbode igle pri drogah, bolezni obkrajnih arterij in oslabelost zaradi raka.
2. Faktor rizika je tudi jemanje PROTIBOLEČINSKIH in protivnetnih zdravil, ki zatrejo delovanje IMUNSKEGA sistema (imunosupresivi) kot so:
* hormonski KORTIKOSTEROIDI ali pa
* nehormonska NESTEROIDNA PROTIBOLEČINSKA zdravila NSAIR.
3. Redna zaper terapija je dragocena pomoč pri zatiranju BAKTERIJ in drugih PARAZITOV v telesu, tako da je manj njihovih EKSOTOKSINOV vseh vrst.
NSAIR tablete >>
Kortikosteroidi >>

Superantigeni

SUPERANTIGENI ali 'sag' so tuje beljakovine ali bakterijski EKSOTOKSINI z izjemnimi lastnostmi.
* Imajo sposobnost vezave na nekatere GENSKE označevalce razreda MHC II, ki so posejani na površju vseh telesnih celic kot signalizacija IMUNSKEMU sistemu, da pusti telesne celice pri miru.
* SUPERANTIGENI ali 'sag' se najbolj vežejo na GENSKE označevalce tipa HLA-DQ, zato bolj ogrožajo ljudi, ki imajo več HLA-DQ na površju svojih telesnih celic.
* Istočasno pa se vežejo še na 'mimoidoče' IMUNSKE celice T-limfocitov ter tako ustvarijo fatalne navzkrižne AVTOIMUNSKE povezave med telesnimi in IMUNSKIMI celicami, do katerih ne bi smelo priti.
T-limfociti >>

Odgovor telesa

S SUPERANTIGENI ali 'sag' masovno aktivirani T-limfociti, naenkrat sproščajo ogromne količine CITOKINOV ali obrambnih celičnih strupov.
* Med CITOKINI najprej prevladuje 'interferon-γ' ali 'IFN-γ', ki množično aktivira še MAKROFAGE ali celice požiralke.
* Vznemirjeni MAKROFAGI pa prav tako izstreljujejo ogromne količine CITOKINOV kot so interlevkini IL-1, IL-6 in TNF-α kar vsepočez v tkiva.
Zaviralci TNF-α >>

Citokin TNF-α

Od CITOKINOV so najhujši enormni presežki TNF-α, ki se zaradi začetne vezave SUPERANTIGENA ali 'sag' sproščajo v kri SISTEMSKO in v velikih količinah.
* Povzročijo lahko življenjsko nevaren 'anafilaktični ŠOK', podoben hudi alergijski reakciji, z odpovedjo organov v nekaj dneh.
* V normalnih razmerah se sprošča citokin TNF-α lokalno in v manjših količinah, v tem primeru pomaga telesu počistiti MIKROBE in odstraniti tujke.
* V presežkih je TNF-α bolj ali manj LOKALNO neugodno prisoten tudi pri vseh AVTOIMUNSKIH reakcijah, pri katerih PROGRESIVNO ali napredujoče slabi izpostavljene organe in tkiva na daljši rok.
* Zaželeni so naravni zaviralci TNF-α, ki upočasnijo in blažijo napredujoče AVTOIMUNSKE bolezni.
Avtoimunsko >>

Mesojede bakterije

Tako imenovane MESOJEDE BAKTERIJE s senzacijo 'globinskega razžiranja tkiva' so tiste, ki imajo sposobnost, da izločajo hude EKSOTOKSINE z učinkom SUPERANTIGENOV ali 'sag'.
* Nevarne so le, kadar se SISTEMSKO namnožijo in je njihovih SUPERANTIGENSKIH TOKSINOV preveč.
* Sprožijo pa lahko prav vsako bolezen vsakega organa z njegovo začetno oslabitvijo in poškodbo funkcije vključno z DIABETESOM, revmatoidnim artritisom, srčno-žilnimi boleznimi in še mnogimi drugimi.
Revmatoidni artritis >>

Vrste mesojedih bakterij

Pri IMUNSKI oslabelosti MESOJEDE BAKTERIJE vdrejo skozi poškodovano kožo v ranicah ali pri telesnih poškodbah. SISTEMSKO se naselijo v 'mišične ovojnice' ali FASCIJE, lahko pa motijo tudi LOKALNO kjerkoli v telesu. To so:
* 'Piogeni streptokok tipa A', ki povzroča vnetje žrela ali faringitis, ANGINO, revmatsko vročico in bolezni srca.
* 'Stafilokoki' kot je 'stafilokok aureus' ali na antibiotike odporen MRSA.
* 'Klostridija' BAKTERIJE več vrst, ki lahko povzročajo tudi plinsko GANGRENO z globoko okužbo ran.
* BAKTERIJA 'vibrio vulnificus' pa živi v slani vodi in na školjkah ostrigah, v toplih krajih, kjer sladka voda doteka v morje. Najbolj nevarna je v Mehiškem zalivu in v Kaliforniji.
* Gre lahko tudi za BAKTERIJE, ki so v majhnih količinah normalni prebivalec kože ali črevesja, na primer več vrst 'esterichia coli' in 'bacteroides' ter mnoge druge 'entero-bakterije' ali 'črevesne bakterije'.
* Ko se razbohotijo in prenesejo iz prepustnega črevesja SISTEMSKO v krvni obtok, pa lahko življenjsko ogrožajo telo s svojimi EKSOTOKSINI in SUPERANTIGENI ali 'sag'.
Eksotoksini >>

4 tipi vnetja fascij

1.tip sprožijo RAZLIČNE zgoraj omenjene mešane MESOJEDE BAKTERIJE, to je 70-80% primerov NEKROTIZIRAJOČEGA FASCIITISA, ki v glavnem doleti starejše, bolne ali pa imunsko oslabljene.
* Začne se največkrat v 'fascijah' na trebuhu ali v dimljah s hudo BOLEČINO, ZATRDLINO, OTEKLINO in SIJOČO RDEČINO, ki kmalu postane na sredini VIJOLIČNA.
* Lahko pa celo ČRNA, ko tkiva odmrejo, podobno kot pri GANGRENI.
* Predvsem 'klostridija bakterije' so GANGRENSKE vrste, pod kožo ustvarjajo plinske mehurčke, ki so včasih vidni pri pregledu podkožnega tkiva in potrjujejo sum na NEKROTIZIRAJOČI FASCIITIS.
'Piogeni streptokok tipa A' >>

2.tip se začne na rokah ali nogah kot posledica poškodb in vdora MESOJEDIH BAKTERIJ 'piogeni streptokok tipa A' samostojno ali pa skupaj s 'stafilokoki' kot so tudi MRSA.
* BAKTERIJE vdrejo skozi kožne ranice tudi pri zdravih in mladih ljudeh, to je 20-30% primerov NEKROTIZIRAJOČEGA FASCIITISA.
Stafilokoki >>

3.tip pa je zaradi okužbe podkožnih MIŠIČNIH OVOJNIC ali 'fascij' v slani morski vodi z MESOJEDO BAKTERIJO 'vibrio vulnificus' skozi ranice v koži.
* Teh primerov pri nas v glavnem ni, lahko pa se zgodi tudi zaradi kopanja v okuženi vodi s fekalijami zaradi prisotnosti črevesnih ali 'entero-bakterij' in njihovih 'entero-toksinov', to so črevesni EKSOTOKSINI.
Črevesje >>

4.tip okužbe 'fascij' pa pripisujejo glivam, ta je edina, ki ni bakterijska.
Glive >>

Črevesje je meja

Na manjšo prepustnost črevesja vpliva uživanje športne aminokisline GLUTAMIN in sicer tu in tam do 14 gramov dnevno za odraslega človeka. Dobimo ga v trgovinah s športnimi dodatki k prehrani.
* GLUTAMIN gradi mišično maso, v krvi je najbolj zastopana aminokislina.
* Neposredno vpliva na ČREVESJE, tako za zmanjša proste kanale, skozi katere vdirajo ANTIGENI v krvni obtok.

* ŠPORTNIKI lahko uživajo več GLUTAMINA pri naporni vadbi za izgradnjo mišic, ker ga telo s tem porabi.
* Za netreniranega človeka pa z GLUTAMINOM ni dobro pretiravati.
* Obenem GLUTAMIN zmanjšuje KRČE v mišicah in jim daje moč in vzdržljivost.
Črevesje 24 ur >>

Piogeni streptokok

'Piogeni streptokok tipa A' povzroča akutno REVMATIČNO VROČICO z nevarnimi posledicami na SRCU.
* Kadar se razbohoti v ŽRELU, povzroča ANGINE ali pa samo vnetje ŽRELA ali faringitis. V telesu lahko pusti trajne poškodbe na SRCU.
* Kadar povzroči MESOJEDO bolezen ali NEKROTIZIRAJOČI FASCIITIS z vnetjem 'fascij' ali mišičnih ovojnic, pa se 'piogeni streptokok tipa A' imenuje MESOJEDA bakterija zaradi razžrtega videza odmrlih tkiv.
* Enako velja za vse ostale BAKTERIJE, da se imenujejo MESOJEDE, kadar se naselijo v MIŠIČNIH OVOJNICAH ali  'fascijah' in množično izločajo nevarne SUPERANTIGENE s sprožitvijo NEKROTIZIRAJOČEGA FASCIITISA.
Revmatična vročica >>

Stafilokoki in MRSA

'Stafilokoki' pa so znani po tem, da ustvarjajo podkožne ture in bule. Enako tudi na antibiotike odporni stafilokok MRSA.
* Sami po sebi 'stafilokoki' še niso nevarni, ker so običajen prebivalec kože pri večini ljudi.
* Kadar vdrejo skozi poškodovano kožo SISTEMSKO v globlje plasti telesa, se usidrajo in nevarno namnožijo, pa pride do presežkov njihovih EKSOTOKSINOV, od katerih so nekateri tudi SUPERANTIGENI.
* Skupaj s 'streptokoki' lahko tudi 'stafilokoki' naselijo oslabljene MIŠIČNE OVOJNICE ali 'fascije' in se z izločanjem velikih količin SUPERANTIGENOV sprevržejo v MESOJEDO BAKTERIJO pri NEKROTIZIRAJOČEM FASCIITISU.
MRSA >>

Zaper terapija

Redna zaper terapija za protimikrobno vzdrževanje telesa nas varuje pred neželenimi scenariji in odganja možnost nepotrebnih zapletov. Vedno k zaper terapiji uživamo še razne antioksidante za RAZKUŽITEV črevesja, ker noben zaper na svetu ne posega v črevesje.
* Vsak dan z zadnjimi zobki stisnemo in poplaknemo 1 klinček.
* Redno uživamo vse vrste KUMINE za dnevno antioksidantno zaščito črevesje in celega telesa.
* Tudi vsa zelena zelišča kot je peteršilj, origano, drobnjak, majaron, luštrek in zelena.
* Dnevno 1/3 surove hrane napram 2/3 kuhane in pečene, varuje telo pred zakisanjem, tako da ni dobra podlaga za razvoj BAKTERIJ in drugih parazitov.
Zaper dr. Clark >>
Paraziti in toksini >>

Mesojeda bakterija izloča hude toksine ZAPPER ZAPER terapija dr. Clark

Razkužimo kožo

* KOŽO in ranice REDNO naravno RAZKUŽUJEMO z lekarniškim dermatološkim JODOM, ekstraktom GRENIVKINIH PEČK in tinkturami črni oreh in pelin.
* Ekstrakt GRENIVKINIH pečk pa tudi uživamo za RAZKUŽITEV črevesja in sistemsko čiščenje gliv iz telesa, vsak dan 10 kapljic v deci vode in poplaknemo.
* Občasno uživamo tudi Tetivik (Smilax) lekarniške kapljice za čiščenje gliv DERMATOFITOV iz kože. To prispeva k obrambni sposobnosti KOŽE, da je bolj odporna za BAKTERIJE in MIKROBE. Odlično pa je tudi pri REVMI in PUTIKI ter za SEČILA.
* KOŽO preventivno razkužujejo tudi KATEHINI v ZELENEM čaju. Skuhamo ZELENI ČAJ na 70 stopinj za 3-5 minut in s čajno vrečko potegnemo po rokah, nogah in obrazu, čim se dovolj ohladi. KOŽA bo lepša, čvrsta, bolj zdrava in manj poškodovana. Ranice pa bodo prej zacelile, kar je pomembno za njeno PROTIMIKROBNO odpornost.

* Razširimo REBRA za KISIK, dvignemo roke in ramena, da potegnejo PLJUČA globoko svež zrak in se prekrvavijo.
* LIMFA z gibanjem telesa pospeši komunalni odvoz odpadkov skozi čiščenje v LIMFNIH vozlih.
Koža >>
Tetivik >>

Limfa >>

Alfa valovi 8Hz

Schumannova frekvenca 8Hz Bionis in Bionizator prispeva k energijski uskladitvi obeh možganskih polovic.
* Možganska koherenca ali skladnost spodbuja ugodni PARASIMPATIKUS sproščeni del živčevja, ki telo regenerira in ga stabilizira v raznovrstnih vsakodnevnih izzivih.
* Dovolj aktiven PARASIMPATIKUS s sproščenostjo vrača tudi HORMONSKO ravnovesje z manj presežki sekundarnega stresnega hormona KORTIZOLA.
Bionis >>
Kortizol >>

Mesojeda bakterija nekrotizirajoči fasciitis 8Hz Schuman geo impulzi Bionis in Bionizator

Večvalovne oscilacije

Večvalovni oscilator LAKITES dr. Lakhovskega napaja vse telesne celice z dodatno energijo in jih okrepi v soočanju z izzivi. Močneje zavibrirajo na svojih lastnih valovnih dolžinah in lažje premagajo bolezen tako da izpodrinejo bolne celice.
Lakites >>

Mesojeda bakterija izloča superantigene VEČVALOVNE oscilacije Lakites dr. Lakhovsky

Teslov generator

Teslovi skalarni valovi so informacijsko energijska esenca kot podlaga, načrt ali matrica za razpored energije in snovi. V življenje pritegnejo izpolnitev življenjskih potreb in želja. Udobno sedemo ob Teslovem generatorju in počivamo, naravnani na blagor življenja.
Teslov skalarni val >>

Mesojeda bakterija Tesla-Zaper-Geo frekvence Teslov generator