Zaper uniči parazite v krvnem obtoku

Žile so medij za pretok vitalne sile, krvnega kisika in hranil za obnovo in vzdrževanje telesa. Za zdravo srce in čiste žile brez poapnenja je pomembno:

  • Da na žilnih stenah ni oblog.
  • Da kri ni pregosta in da je v njej dovolj kisika.
  • Da v telesu ni parazitov in njihovih toksinov.
  • Da ima zdravo ravnovesje antioksidantov in prostih radikalov.
  • Da v krvi ne razsajajo tiha vnetja in vnetni faktorji.
  • Da so gladke mišice v stenah žil aktivne.

Vsi ti elementi vplivajo na tudi na celotno zdravje in počutje. Preženejo lahko bolezen in odprejo obnovo tkiv in organov. Varujejo srce, da ni preobremenjeno in da ni telo v življenjski nevarnosti zaradi poapnenja žil in krvnih strdkov. V mejnih stanjih pa so to usmeritve za samopomoč pri bolnih, vnetih in poškodovanih žilah pri samozdravljenju skupaj s Tesla-Zaper-Geo vibracijsko terapijo.

Redčenje krvi

Enako učinkovito kot aspirin redčita kri sveži in suhi ingver. Dokaz za to je, da tri dni pred kakšno operacijo odsvetujejo uživanje ingverja. Redkejša kri namreč bolj teče tudi med operacijo, zašita rana pa se mora čimprej sprijeti. Sveži in suhi ingver imata različno sestavo, zato ju je dobro jemati izmenično, da prideta oba na vrsto s svojimi lastnostmi.

Zdravila za redčenje krvi

Kadar jemljemo zdravila za redčenje krvi, lahko uživamo ingver le simbolično. Tu in tam kakšen košček sveže ingverjeve korenike k prehrani. Pred obrokom pa lahko kljub zdravilom za redčenje krvi vedno vzamemo četrt čajne žličke mešanice 'Sveta trojica'. Ta vsebuje približno tretjino ingverja v prahu, to je manj kot pol grama, kar je v redu tudi ob jemanju zdravil za redčenje krvi.

Sveža oblika ingverja

Rezine sveže korenike ingverja pašejo h kruhu, sadju, mesu, avokadu ali zelenjavi. Za redčenje krvi v primeru da ne jemljemo nobenih tovrstnih zdravil lahko dnevno zaužijemo centimetersko rezino srednje debele korenike svežega ingverja. To je okoli 5-10 gramov svežega ingverja, ki že zadošča za terapevtsko uživanje za redčenje krvi.

Ingver v prahu

Posušenega in v prah zmletega bio ingverja pa lahko na dolgi rok užijemo okoli 1 g dnevno, to je četrt čajne žličke, v primeru da ne jemljemo zdravil za redčenje krvi. Ob jemanju zdravil za redčenje krvi pa je meja 0,5 grama ingverja v prahu dnevno. V mešanici 'Sveta trojica' dosežemo 1g ingverja v prahu v POL ČAJNE ŽLIČKE 'Svete trojice'. Na daljši rok je enako učinkovitih tudi ČETRT ČAJNE ŽLIČKE mešanice 'Sveta trojica', če jo jemljemo redno in občasno zaužijemo še kakšen košček sveže ingverjeve korenike.

Danica Mavrič

Danica Mavrič je z modro kombinacijo 'Svete trojice' in sveže korenike ingverja po prihodu iz bolnišnice po zdravljenju popuščanja srca v celoti opustila predpisano jemanje aspirina za redčenje krvi. Bila je pod zdravniškim nadzorom in spremljanju laboratorijskih izvidov. Vse življenje je privrženka naravnim sredstvom za samopomoč in odprta vibracijskim terapijam. Ingver pa je že prej redno uživala, samo v manjših količinah. Po prihodu iz bolnišnice je imela deset diagnoz, po letu dveh pa nobene več.

Začetniki z ingverjem

V primeru da šele začenjamo z ingverjem, drugače pa že dlje časa jemljemo aspirin za redčenje krvi, lahko polagoma zmanjšamo aspirin za četrtinko ob dodajanju ingverja v sveži in suhi obliki k prehrani. Ob redni spremljavi laboratorijskih izvidov in doseganju ugodnega stanja lahko po treh mesecih preidemo na pol aspirina. Nato pa v tej smeri nadaljujemo vse dokler v dobrem letu v celoti ne zamenjamo aspirin za sproti preizkušeno in že utečeno redno uživanje ingverja.

Antioksidanti za žile

Uživamo vse oblike naravnih antioksidantov v raznovrstni surovi zelenjavi vsak dan. Če je vse drugo izpadlo, si k poljubnemu obroku narežemo par rezin pora, strok ali dva česna, koromačev gomolj ali čebulo. Za žile pa je izrednega pomena stalnost antioksidantov. Stalno količino antioksidantov v ožilju, ki je potrebna za zaščito transporterjev HDL in LDL, lahko dosežemo s terapevtskim uživanjem C-vitamina v prahu.

C-vitamin v prahu

Kot trajnostni antioksidant za žile uživamo C-vitamin prahu tako, da priloženo mikro žličko v 100g lončku z modrim pokrovčkom (iz Dm drogerije), stresemo v pol litra do liter vode. Pijemo po požirkih tudi kadar nismo žejni. Kakšen požirek lahko vedno spijemo. Kadar pa smo žejni, pa se s C-vitaminsko mešanico odžejamo v neomejeni količini oziroma kolikor nam paše.

Na tešče voda

Zjutraj na tešče vedno spijemo najprej kozarec navadne vode ali Donata. Navadna voda je alkalna in jo telo potrebuje za odvajanje. Z jutranjim kozarcem navadne vode ali Donata se telo odlično razstruplja, ker črevesje bolj temeljito odvaja blato. Če zjutraj ne zaužijemo kakšnega sadeža, lahko malo po navadni vodi že začnemo s pitjem C-vitaminske vode.

Tiha vnetja

Tiha vnetja se pojavijo zaradi nepravilnosti v tkivih, poškodb v žilnih stenah (žilni endotelij) in nezadostnega odvajanja odpadnih snovi, slabe cirkulacije, pomanjkanja kisika in antioksidantov oziroma presežka prostih radikalov. Vse to je povezano tudi s čustvenim in mentalnim nemirom ali duševnimi bolečinami. Ta stanja ustvarjajo pogoje za nastajanje presežka prostih radikalov in tiha vnetja. V dnevih slabšega počutja izrecno zaužijmo več naravnih antioksidantov in surove rdeče pese ali druge surove zelenjave. Delamo po tri globoke vdihe z daljšim izdihom skozi našobljena usta za ravnovesno aktivacijo parasimpatikusa.

Bionis za ravnovesje

Bionis nam v domačem in delovnem okolju pomaga z geo impulzi Schumannove resonance, ki usklajujejo telesno energijo tudi v stresnih in kriznih trenutkih dneva. Dovolj je, da je Bionis v prostoru, nosimo pa ga lahko s seboj. V torbici bo vedno z nami, kamorkoli in kadarkoli gremo. Ima samo 70 gramov in je prenosen geo pripomoček. Pomaga pri premostitvi težkih trenutkov počutja in zdravja.

Vnetje je obramba telesa

Vnetja in poškodbe v žilnih stenah in kjerkoli v telesu so zelo nevarne, ker zgoščajo kri, ustvarjajo žilne obloge, krvne strdke in nadaljnji presežek prostih radikalov. Vnetja v žilah zakisajo telo in onesposobijo celične sisteme in krvne celice. Telo se na razdejanje odzove z nadaljnjim vnetnim odzivom, ki je obrambna reakcija za odstranitev nezdrave biokemije. Kadar je kislih presnovkov in prostih radikalov v telesu kronično več kot jih telo zmore počistiti, pride do kroničnega ali tihega vnetja. Ogroža lahko posamezne organe in sklepe, celostno pa predvsem ožilje. Vnetja v žilah poškodujejo vse krvne celice vključno s transporterji HDL in LDL, da se onesposobljeni zaletijo v žilne stene in ustvarjajo žilne obloge. Nastaja življenjsko nevarna ateroskleroza ali poapnenje žil, ki se lahko konča z nevarnimi krvnimi strdki ali TROMBI.

Vnetni eikozanoidi

Eikozanoidi so regulatorni sistem, ki telesu pomaga z ustvarjanjem levkotrienov LT kot mediatorjev vnetja, krčenja mišic in izločanja sluzi. Ter z ustvarjanjem tromboksanov TX, ki ožijo žile in sodelujejo pri zlepljaju krvi. Pri zakisanju in vnetjih je tromboksanov TX preveč. Vnetni COX encim sodeluje pri nastajanju tromboksanov TX in prostaglandinov PG. Nesteroidna protivnetna zdravila skušajo zmanjšati delovanje vnetnega COX encima in s tem zaustaviti tromboksane TX in vnetje.

Dobri prostaglandin PG2

Zaviranje vnetnega COX encima z zdravili žal zmanjša tudi dobri prostaglandin PG2, ki skrbi za zdravo sluznico, da v njej ni razjed in da lahko opravlja svojo nalogo. Ingver dokazano zavira vnetni COX encim in tromboksane TX, pri tem pa ne moti nastajanja dobrega prostaglandina PG2. Edinstven je v tem, da medtem ko varuje telo pred kroničnimi in tihimi vnetji, ohranja dobri prostaglandin PG2. Istočasno ko zaustavlja vnetja in vnetni COX encim, zmore tudi to, da varuje sluznico.

Tiha vnetja v ožilju

Zaustavitev tihih vnetij v ožilju zahteva celotno razkisanje. Da se tiha vnetja pomirijo, je v prvi fazi pomembno zmanjšati vnetni COX encim z rednim uživanjem ingverja v suhi in sveži obliki, tudi 'Sveto trojico'. S tem se v krvi zmanjša kup vnetnih snovi oziroma mediatorjev vnetja, ki nevarno zgoščajo kri in ustvarjajo krvne strdke, povzročajo bolečine in otekline, motijo krvni obtok in še dodatno okvarijo transport vozil HDL in LDL. Istočasno pa so v 'Sveti trojici' naravni antioksidanti, ki jih telo potrebuje za razkisanje in nevtralizacijo prostih radikalov. Skupaj z encimsko bogato surovo zelenjavo so dragocena pomoč za pomirjanje vnetnih procesov in vzpostavitev zdrave biokemije.

Žilne obloge

Tako kot so nastale z razdejanjem vnetja in prostih radikalov, ki so oksidirali in poškodovali vitalne krvne celice, se lahko z obratnim procesom tudi zmanjšajo. Nadzorovanje vnetja na zdrav način z naravnim zaviranjem vnetnega COX encima istočasno zmanjša tromboksane TX, ki vplivajo na zlepljaje krvi v ožilju. Pri obnovi krhkih, poškodovanih in poapnelih žilnih sten za osvobajanje od žilnih oblog in krvnih strdkov poskrbimo, da bo v krvi stalno dovolj antioksidantov za nevtralizacijo uničujočih prostih radikalov, predvsem C-vitamina.

Žilne razpoke

RUTIN v ajdi in SILICIJ v prosu pa obnavljata vezno tkivo žilnih sten, da postanejo žile bolj elastične in trpežne. RUTIN je antioksidantni flavonoid (vitamin P), vezan v glikozid RUTOZID, ki ga je največ v ajdi, naši domači ajdi in še več v tartarski ajdi. RUTIN v ajdi klinično dokazano zaustavlja razpad veznega tkiva v notranjosti žilnih sten (endotelija), da ob vnetjih kapilare, vene in arterije ne postanejo preveč prepustne in krhke. Trpežno ožilje varuje pred možgansko kapjo in srčnim infarktom ter mnogimi drugimi boleznimi.

Prosti radikali

PROSTI RADIKALI prvi okvarijo krvne celice tako da prenehajo opravljati svojo nalogo. Poškodovane krvne celice in okvarjeni transporterji za holesterol HDL in LDL se predolgo zadržujejo v krvi in če je kri pregosta, se zaletijo v žilne stene. Pri tem lahko pride do oblog, vnetja in mikro-razpok v žilnih stenah, ki v stiku s krvjo ustvarijo encim TROMBOKINAZA kot aktivator za nastajanje krvnih strdkov, s katerimi telo zakrpa žile pred možnostjo mikro-krvavitve.

Krvni strdki ali TROMBI

Prosti radikali ne smejo poškodovati krvnih celic, ker to sproži vnetni odziv telesa zaradi nastalih okvar in tujkov. Tiha vnetja povzročijo gnečo v krvi. Drenjajo se mediatorji vnetja, ki hitijo na prvo pomoč in poškodovane krvne celice, ki jih skuša telo reciklirati. Če je poškodovanih krvnih celic preveč in kri pregosta, se poškodovane krvne celice nalagajo na žilne stene z ustvarjanjem žilnih oblog. Če pa so poškodovane žilne stene, pa to neposredno sproži nastajanje krvnih strdkov ali TROMBOV.

Ni kriv holesterol

Ni kriv holesterol, ki se prevaža v celicah krvnih transporterjev HDL in LDL temveč okvara le-teh s prostimi radikali in tihimi vnetji. Okvarjene krvne celice vseh vrst se zaletijo v žile in ustvarjajo žilne obloge ali aterosklerozo, to je življenjsko nevarno poapnenje žil. Pri tem lahko poškodujejo žilne stene in sprožijo nastajanje krvnih strdkov - TROMBI. Skrb za zdrave žile je proces na življenjski rok, je stvar življenjske navade, pravilnega razumevanja in vsakodnevne pozornosti z dejanji.

Znanje in dejanje

Zrno znanja in zrno dejanja na dnevni ravni osvobaja žilne stene nevarnih oblog, ki se lahko odluščijo tudi v obliki krvnih strdkov. Telo se vsak trenutek obnavlja, če mu damo možnost tako da odstranimo napadalce v obliki presežka prostih radikalov, mediatorjev vnetja in odmrlih krvnih celic, ki jih skuša telo razgraditi in počistiti. Za obnovo in zaščito uvedemo naravne antioksidante in encimsko bogato surovo zelenjavo.

Čudodelni encimi

Encimi so beljakovine v surovi hrani, ki omogočijo nemoteno odvijanje vitalnih in razstrupljevalnih procesov. V kuhani in pečeni hrani encimi zakrknejo kot jajce na vročini. Pri toplotni obdelavi izgubijo svojo katalizatorsko moč, s katero poganjajo vitalne biokemijske reakcije razstrupljanja in vzdrževanja telesa, da ne pride do celičnih zastojev in zakisanja. Aktivni encimi v surovi zelenjavi so organski katalizator življenja. Stalnostni C-vitamin v krvnem obtoku v mikro količinah pa v kritičnih primerih še dodatno poskrbi za red v ožilju, tako da nevtralizira proste radikale tudi v času, ko s hrano ne zaužijemo dovolj naravnih antioksidantov in encimov.

Žilne gladke mišice

Žilne stene obdajajo gladke mišice, ki skrbijo za zdravo premikanje žil in pomagajo pri krvnem obtoku, čiščenju krvi in zmanjšanju žilnih oblog. Še posebej je to pomembno pri venah, ki v smeri proti srcu poganjajo izrabljeno kri na obogatitev s kisikom v pljuča. Gladke mišice v notranjih organih, srcu in tudi tiste v stenah žil niso v dosegu zavestne kontrole. Ne moremo jih nadzirati in vplivati na njih neposredno. Na njih vpliva parasimpatikus kot del samodejnega ali vegetativnega živčevja, ki deluje pod vplivom Schumannovih geo impulzov Bionis in ugodnih alfa in delta valov ter melatonina in hormonov sreče.

Delta valovi Ocean

Na zdrav način se gladke mišice ravno prav in življenje podpirajoče sprostijo in aktivirajo, kadar v telesu ni kronično preveč stresnih hormonov kot so adrenalin, noradrenalin in kortizol, ki so spremljevalci občutka ogroženosti z aktivacijo stresnega simpatikusa. To je v ugodnem alfa stanju pod vplivom Schumannovih geo impulzov Bionis. Predvsem pa tudi v nočni regeneraciji z delta valovi, ko prevladuje melatonin. Stresne hormone prežene občutje varnosti in notranje pomirjenosti, tudi ko je dovolj serotonina kot 'hormona sreče' in drugih endorfinov, ki aktivirajo parasimpatikus za notranji počitek in regeneracijo.

Parasimpatikus

PARASIMPATIKUS je skupaj s stresnim simpatikusom del samodejnega ali vegetativnega živčevja, ki podzavestno uravnava organe in procese v telesu, na katere neposredno nimamo vpliva. Kadar je aktiviran PARASIMPATIKUS, se telo obnavlja in počiva, počutimo se varno, ljubljeno in sproščeno. Vključi se, kadar ni preveč stresnih hormonov, pri čemer se stresno živčevje simpatikus samodejno izključi. PARASIMPATIKUS ključno vpliva na gladke mišice v stenah žil, da se pravilno krčijo in premikajo in pomagajo poganjati kri naprej. To je še posebej pomembno pri venskem krvnem obtoku, ki poganja kri iz nog navzgor proti srcu.

Venske žile v nogah

Najtežje delo poganjanja venozne krvi v pljuča na obogatitev s kisikom imajo vene v nogah od kolen navzdol. Venske žile v nogah imajo lopute, da izrabljena venska kri ne steče nazaj zaradi pritiska gravitacije. V kroničnem presežku stresnih hormonov in prekomerne aktivacije simpatikusa kot stresnega pola samodejnega živčevja, gladke mišice v stenah venskih žil v nogah niso več dovolj učinkovite pri poganjanju krvi navzgor v smeri proti srcu.

Deformacije venskih žil

Venske žile v nogah se pogosto deformirajo ker venska kri teče nazaj in žilne lopute popustijo pod njenim pritiskom. Gladke mišice v stenah žil pa zaradi presežka stresnih hormonov in nezadostne aktivacije parasimpatikusa kot regeneracijskega dela samodejnega živčevja, ne opravljajo svojih nalog. Izrabljena venska kri, ki pritiska navzdol, ustvarja razširjene žilne rokave in krvne strdke. Ker gre za venozno kri z manj kisika in polno izrabljenih snovi, je to nezdravo okolje prostih radikalov in gojišče bakterij in tihih vnetij.

Vnetja v žilnih stenah

Telo zaznava takšno okolje kot tujek in pospešeno pošilja tja mediatorje vnetja, da bi počistili tkiva. Kadar presežka neželenih in zakisanih snovi ne more reciklirati, pride do kroničnega oziroma tihega vnetja, ki ga lahko spremlja tudi telesna bolečina in neugoden občutek v nogah in kjerkoli v telesu. Zaper terapija uniči bakterije in parazite, ki se lahko razbohotijo na bolnih in vnetih mestih.

Zaper Zaperino uniči parazite

Zaper terapija uniči končne povzročitelje bolezni, bakterije in parazite. Ti se ne smejo preveč namnožiti, da se bi stanje ne bi akutno slabšalo v vse bolj zdravju in življenju nevarne vode. Z uničenjem bakterij in parazitov se zmanjšajo tudi njihovi toksini. Kopičenje toksinov otežuje nujno potrebno razstrupljanje tkiv. Zato je zaper terapija zelo pomemben faktor v sosledju aktivnosti za zdravo telo in ožilje.

Večvalovni oscilator Lakites

Celice v razbolelih tkivih so izčrpane in izgubijo svojo vibracijsko moč. Večvalovne oscilacije Lakites po dr. Lakhovskem krepijo celično energijo, da se ne vdajo. Lažje se zdravo delijo in soustvarjajo zdrav celični podmladek, ki nadomesti odmrle bolne celice. S celostnim pristopom se lahko ožilje zelo dobro obnovi. Potrebna je vztrajnost skozi življenjski rok.

Vzdrževanje ožilja

Telo potrebuje dobro vzdrževanje, ker je živo in stalno reciklira izrabljene snovi in se regenerira do stopnje, kot mu damo možnost. Najbolj štejejo ključni in drobni koraki, ki se redno in stalno vrstijo. Zavest o mogočni revitalizacijski moči vibracijskega samozdravljenja nam pomaga vztrajati z drobnimi koristnimi dejanji vse do točke, ko se mogočno seštejejo in naredijo čudež.

Teslov generator

V notranji šibkosti in pod pritiskom okolja izgubimo občutek za telo. Povrnemo ga z globoko notranjo molitvijo za svetlo plat življenja, da znova zasije in pogreje tam, kjer je bila prej tema. Teslov generator nam pomaga pri izpolnitvi želja. Pelin pa odpira vrata, da lahko vse drugo pomaga. Zato k Zaper Zaperino terapiji redno uživamo tudi tinkturi črni oreh in pelin in en bio klinček dnevno.

ŽILE in Tesla generator ALKIVITA Zapper Zaper Zaperino - Teslov skalarni val