Elektroterapija Zaper Vitastas

Elektroterapija Zaper Vitastas je namenjena pogumnim odraslim za močnostno spodbudo in poživljanje tkiv in organov. Oddaja telesu prijazne bioelektrične impulze, ki jim lahko ročno nastavimo moč in frekvenco.

Moč bioelektričnih impulzov

Moč Elektroterapije Zaper Vitastas nastavimo na desem gumbu na skali 1-10. Izberemo tisto območje, v katerem močno čutimo bioelektrične impulze, vendar so za telo še prijetni. Moč terapije lahko spreminjamo po želji tudi med terapijo, nastavimo pa lahko tudi frekvenco. Frekvenca in moč elektroterapije sta med seboj dobro prilagojena, tako da posnemata naravne zdravilne parametre kot so jih v več kot dvatisoč letni zgodovini klinično uporabljali pri zdravljenju z električnim skatom.

Frekvenca delovanja

Frekvenco Elektroterapije Zaper Vitastas nastavimo na desnem gumbu. Skrajno desno se začne Schumannova frekvenca 8Hz, ki najgloblje prodira v tkiva in je najbolj priporočljiva za redno uporabo. Skrajno levo se nahaja frekvenčno območje bioenergije okoli 24Hz, ki deluje na telo poživljajoče. Z nastavitvijo desnega gumba navpično navzgor pa je frekvenca 300Hz, ki daje pri isti jakosti močnejši občutek bioelektrike v rokah.

Levi gumb za frekvenco

Pri izbrani jakosti na desnem gumbu Elektroterapije Zaper Vitastas previdno vrtimo levi gumb za višanje frekvence, pri čemer se občutek bioelektrike v rokah stopnjuje. Ustavimo se pri frekvenci, ki daje prijeten občutek bioelektrike v rokah in ne pretiravamo. Raje delamo terapijo večkrat zapored do okoli pol ure naenkrat. Ponavljamo jo lahko vsak dan, za vzdrževanje pa enkrat do dvakrat tedensko po pol ure.

Delovanje elektroterapije

Elektroterapija Zaper Vitastas poživlja energijske zastoje v telesnem energijskem polju, ga resetira in osvežuje. Vitalna bioelektrična spodbuda aktivira celično energijo in življenjsko moč. Idealna je za izboljšanje telesne odzivnosti. Pomaga kadar je telo zastalo za osvežitev obtoka in energije. Telo pospešeno izloči, kar ne spada vanj in se odpre regeneraciji. Izboljša se telesna in duševna zmogljivost. Odpravijo se 'šumi', ki motijo vitalni pretok energije.

Pri omrtvičenosti delov telesa

Elektroterapija Zaper Vitastas je dragocena podpora organizmu tudi pri razni omrtvičenosti delov telesa ali obraza. Z bioelektrično energetizacijo jim pomaga, da lažje steče skozi njih naravna telesna zdravilna energija. Karbonske sonde vedno držimo v rokah, ker je telo prizemljeno vstopajo bioelektrični impulzi tudi do skozi noge in vse do stopal. Omrtvičeni deli s slabo cirkulacijo, ki jih komaj občutimo, se lahko začnejo prebujati in v njih se povrne občutek.

Za življenjsko formo

Elektroterapija Zaper Vitastas vrača telesu izgubljeno energijo, aktivnost in pretok. Osvežuje in vitalizira počutje za premagovanje raznovrstnih življenjskih izzivov. Krepi telesno kondicijo in daje dober občutek moči in ustvarjalnosti. Dragocena je obdobjih povečanih telesnih in duševnih obremenitev. Pomaga telesu, da ne pregorimo. V izjemnih telesnih in duševnih naporih varuje energijsko polje, da ostane zdravo in sijoče.

Omejitve uporabe

Elektroterapija Zaper Vitastas je namenjena odraslim nad 18 let. Ni za nosečnice, otroke in ljudi s srčnim spodbujevalnikom. Posnema naravne parametre za elektroterapijo pri zdravljenju z živim električnim skatom. Je blagodejna energijska spodbuda telesa za obnovo in povrnitev ravnovesja. Je popolnoma varna, z nastavljivim gumbom jakosti do meje udobja in zato nima nobenih stranskih učinkov.

Elektroterapija Zaper Vitastas

Zdravljenje z električnim skatom

V zgodovini človeštva je prva elektroterapija, ki so jo uporabljali skoraj 2000 let in ponekod še dandanes, zdravljenje z bioelektriko električnih skatov. Elektroterapija Zaper Vitastas deluje znotraj teh naravnih parametrov, ki so v tisočletjih izkazali kot učinkoviti in blagodejni za človeško telo.

Rimski zdravnik dr. Scribonius

Leta 46 našega štetja je rimski zdravnik dr. Scribonius v svoji knjigi 'Compositiones Medicae' prvi zabeležil uradni zgodovinski zapis o klinično priznanem zdravljenju putike in glavobola s črnim električnim skatom, ki je po oddajanju bioelektrike ravno pravi za zdravljenje človeka. Elektroterapija Zaper Vitastas je posodobljen način uporabe bioelektrike za poživitev in krepitev telesne energije.

Grški zdravnik dr. Pedanij Discorid

Tri desetletja kasneje pa je grški zdravnik dr. Pedanij Discorid uradno zabeležil klinično zdravljenje hemeroidov z elektroterapijo z živim električnim skatom. Zdravljenje s črnim skatom je bilo v antičnih časih zelo cenjeno in prestižno. Uspešno so ga uporabljali za vse vrste bolezni in težav. Omejeno je bilo na obmorske kraje, tako da so ljudje na veliko romali k obali v iskanju zdravja s pomočjo električnega skata. Šele v 19. stoletju je bila pred okoli 170 leti izdelana prva prava tehnična elektroterapija.